10+ fotó, most bemutatja a világ legnagyobb luxusát nyújtó börtöneit, ahová bárki szívesen beköltözne

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Ha valaki azt a szót hallja, hogy börtön, egyből a kegyetlenség jut az eszébe, ahova csak a legelvetemültebb bűnözőket zárják be. Nos, ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, ugyanis nemcsak az megy börtönbe, aki kiontotta valaki életét, hanem, az is, aki lopott, csalt, vagy egyszerűen megsértette a törvényt. A filmekben azt lehetett látni, hogy az elítélteket olyan büntetés végrehajtási intézetbe vitték, ahol kemény körülmények között tartották őket. Ez sincs minden esetben így, ugyanis nagyon sok olyan létesítmény van, ahol sokkal jobban élnek az emberek, mint előtte. Kurzusokon vehetnek részt, programokat szerveznek nekik, kényelmes cellákban alszanak, és még dolgozhatnak is. Akadnak olyan helyek, amit a rabok akkor sem hagynának el, ha szabadon engednék őket. A mai napon összegyűjtöttünk néhány börtönt a világ minden tájáról és elmeséljük milyen körülmények között élnek ott az elítéltek.

Spanyolország.

A börtön igazi rémálom hely egy teljesen átlagos ember számára, ám a Spanyolországban a többi országtól eltérően nagyon mások a börtönök. Ezen ország börtönei lehetőséget adnak a raboknak, hogy egy éven át a családjukkal éljenek a börtön falai között.

Uganda

Ugandában a börtönökben nagyon jó hangulat uralkodik. Az őrök és a rabok között szinte baráti viszony van, s a rabtársak között semmilyen konfliktus sem alakul ki. Mondhatni ez a legnyugodtabb börtön mind közül.

Norvégia

Minden elítélt álma az, hogy a Norvégiában található Halden börtönben ülje le büntetését, ugyanis luxuskörülményeket biztosítanak az itt raboskodóknak. A rabok lehetőséget kapnak, hogy továbbképezhessék magukat és egyedi oktatásokon vegyenek részt, sportoljanak, zenét tanuljanak. Az őrök és a fogvatartottak baráti viszonyban állnak egymással.

Japán

A japán börtönök egészséges ételeket, különböző foglalkozásokat biztosítanak az elítélt fegyenceknek. Lehetőség van kitanulni a kötés, varrás, hímzés minden fortélyát, de egyéb más foglalkozás közül is lehet választani.

Svájc

Champ-Dollon börtönben, tágas és világos “cellák” vannak és olyan alapvető dolgokat biztosítanak a raboknak, ami szükséges a mindennapi élethez. Ezt mind felszerelésekkel, mind foglalkozásokkal is biztosítják.

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken lévő Cebu börtönben a rabok csodálatos életet élnek, annak ellenére, hogy nem szabadok. Táncórákon vehetnek részt, amit videóra is rögzítenek, hátha egy nap valaki felfigyel rájuk és beválogatják őket valami neves egyesületbe.

India

Indiában a Tihar nevű börtön a legnépszerűbb, az emberek itt sokkal jobban és sokkal többet tanulnak, mint bármilyen iskolában. Az átlagos embereken kívül népszerű bűnözőket is áthoznak, hogy jobbá váljanak. Megtanulhatják a főzés tudományát, ezen felül pedig dolgozniuk kell a harmonikus együttélésen is.

Új-Zéland

Új-Zéland börtönei olyanok, mintha egyetemi koli szobák lennének, ahol a fogvatartottak megtanulnak olvasni, vagy kitanulhatják a mérnöki munka minden csínját-bínját, esetleg elsajátíthatják a főzés rejtelmeit, vagy a tejtermelés és a sajtgyártás fortélyait.

Svédország

A svédországi Sollentuna börtön a világ legszebb börtöne, amit maga az állam nyilvánított azzá. Nem csak otthon, hanem luxuskörülmények között érezhetik magukat. Olyan népszerű a rabok körében, hogy még akkor sem akarják elhagyni a helyet, ha szabadon engedik őket.

Indonézia

Indonéziában van egy kifejezetten nőknek fenntartott börtön, ami kényelmes körülményeket biztosít a rabok számára. Különböző kozmetikai eljárásokban vehetnek részt, ezen felül pedig több programot is biztosítanak a számukra.

Magyarország

Magyarországon több olyan börtön van, ahol a rabok dolgozhatnak, sportolhatnak, különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Az ország legmodernebb börtöne most Kiskunhalason van, melynek felújításában 250 rab segédkezett.

2.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.