10 perce jött a hír!!! VÁLTOZNAK A MASZKVISELÉS SZABÁLYAI! ÉJJEL, ami aludtál MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! ÍGY VÁLTOZIK A KÖTELEZŐ maszkhasználat !

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

A szerdai kormányülés döntéseit most a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette.

„Ha az 5,5 millió beltottat elérjük, akkor megszűnik a kötelező maszkhasználat. Nem kell védelmi igazolvány a szállodákba, a fürdőkbe, az éttermekbe és strandokon. Tömegrendezvények esetében marad a védelmi igazolvány kötelezettsége.” – közölte Gulyás Gergely, aki elmondta azt is hogy a schengeni határainkon megszűnt az ellenőrzés.

Július 1-től elérhetőek lesznek az uniós zöld útlevelek itthon. Gulyás közölte, hogy hétfőtől kampány indul az uniós zöldigazolványról. A szomszédos országokba már e nélkül is lehet utazni – tette hozzá.

A járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban 14 kérdés kap helyet – jelentette be Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő közölte, a világ a járvánnyal megváltozott és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük. Járványok és népvándorlások korát. Magyarországot meg kell erősítsük, és arról, hogy ez hogyan történjen, most mindenki elmondhatja a véleményét – hangzott el a Kormányinfón.

A járványok és a népvándorlás korát éljük, a legfontosabb a gazdaság megerősítése. 200 ezer forintos minimálbér, a hitelmoratórium és a gyermekek védelméről szóló törvény is része lesz a konzultációak.

Forrás:

4.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.