15+1 érdekes tény, amire valószínűleg soha nem kerestél rá, de mi most megmutatjuk

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Csupán a képzelet szabhat határt a Google-s kereséseinknek, és amit azon a felületen nem találunk, az vagy nem létezik, vagy a hivatalos dokumentumai megsemmisültek, vagy valaki mástól kell megkérdezni, aki elég sokat tud a nagyvilágról és esetleg tudhatja amire kíváncsiak vagyunk. Ha voltak valaha olyan kérdéseid, amire sosem kaptál választ, például, hogy a juharszirupos üvegen miért van fülecske, vagy, hogy a fogkrémnek miért vannak színes csíkjai, akkor jó helyen jársz, mert ezeket mind elmondjuk neked.

1 Mi az a lyuk a kamera és a vaku között az iPhone készülékeken?

Ez egy mikrofon, ami felveszi a hangot amikor valaki a hátsó kamera által készít videót.

2 Furcsa jel a hátizsákon

Ez egy olyan kis rész, amire eredetileg jégcsákányokat rögzítettek a hegymászók túrázás során. Ma már azonban semmi funkciója, de már csak szimbolikus értéke miatt sem távolítják el.

3 Miért van a lakat alján pici lyuk?

Ez a lyuk azért van rajta, hogy a belefolyt esővíz ki tudjon csöpögni, illetve, hogy a belefagyott víz ne tegyen kárt annak szerkezetében. Nem utolsó sorban ezen a lyukon keresztül lehet a lakatot megolajozni.

4 Mit jelentenek a színes csíkok a fogkrémes tubusokon?

Ezek a színes csíkocskák azért kerülnek rá a termékre, hogy a gyártósoron lévő gépek szenzorai tudják hol kell lezárni, levágni, vagy épp ragasztani a terméket.

5 Miért ilyen alakúak a borospoharak?

Egyetlen célja van ennek a talpnak, ami nem más, minthogy megakadályozzuk, hogy a bor a kezünk melegétől felmelegedjen.

6 Miért van a juharszirupos üvegen kis fülecske?

Eleinte juharszirupokat 5 gallonos üvegekben értékesítették, és nagyon nehéz lett volna belőle kiönteni a szirupot, ha nem tesznek rá fogantyút. A szirupok űrtartalma egyre csak csökkent ám ez nem akadályozta meg a gyártókat abban, hogy továbbra is ilyen fülecskéket tegyenek rá. Ez már szó szerint szimbólum.

7 Hogyan kell egy banánt helyesen megpucolni?

Hivatalosan azon az oldalon kell megkezdeni, ahol letéped a fürtről.

8 Tudjuk, hogy elsőre hihetetlennek hangzik, de Barbi babának van vezetékneve, sőt középső neve is, ami nem más, mint Barbara Millicent Roberts.

9 Vajon ki találta fel a tűzcsapot?

Senki sem tudja pontosan, hogy ki is volt az, aki feltalálta a tűzcsapot, még a mindent tudó Google sem. Ez azért van, mert az ezzel kapcsolatos hivatalos papírok egy irodai tűz során elégtek.

10 Mit gondolsz melyik a legkárosabb emberi szokás?

Az ürítés. Egyetlen nap körülbelül 30.000 fát vágnak azért ki, hogy WC papírt csinálhassanak belőle.

Rolls of toilet paper on wooden board

11 Szerintetek miért hívják a mozielőzeteseket “trailer-nek” mikor azok valójában utánfutót jelentenek?

Eleinte ezeket az előzeteseket a mozifilm levetítése után mutatták be, ezért is kapta a bizonyos trailer nevet. Viszont hamar rájöttek, hogy a vetítés után már senki sem marad a terembe, hogy megnézze mi lesz a stáblista után, ezért úgy döntöttek, hogy ezeket előre vetítik le, viszont nevüket megtartották.

Rows of movie theater seats

12 Tudtad, hogy a croissant nem a francia emberek találták fel?

Az emberiség 99,9%-a gondolja úgy, hogy a croissant bizony Franciaországból származik, pedig nem. Valójában Bécsben készítették el a legelső ilyen jellegű péksüteményeket.

13 Miért vannak lekerekítve a repülőgépek ablakai?

1953-ig minden repülőgépen négyzet formájú ablak volt ám nagyon sok repülőgép-szerencsétlenség-történt, mivel annak sarkai voltak a repülő gyengepontjai. Annak érdekében, hogy ezt orvosolják, az összes ablakot lekerekítettre csinálták. Az elején hozzáfűzött reményeknek pedig eleget tett.

Two gray blank window plane, gray airplane window, gray light template, plain aircraft window white space.

14 Miért hívják “sneakernek” (vagyis magyarul: lopakodónak, settenkedőnek) az ilyen sportcipőket?

Roppant egyszerű a válasz. Ezeket a cipőket gumitalpakkal látták el, melyek nem bocsátanak ki semmilyen hangot sétálás közben. Ez az oka a névválasztásnak.

15 A klaviatúrán látható billentyűk miért nem ABC sorrendben vannak?

Az írógépeken eleinte ABC sorrendbe voltak állítva a betűk, ám a gépírók nagyon hamar elfáradtak néhány betűpár leírása közben, például a o-u, e-i, e-a, t-h, s-e. Annak érdekében, hogy korrigálják ezt a helyzetet megalkották ama is ismert QWERTY billentyűzetet.

16 Az USB logó

Senki sem tudja elképzelni, hogy bármely elektronika kapcsolódik a vízhez. De az USB-logó finoman kapcsolódik a vízhez. Poseidon, a Tenger és más vizek istenének háromszögét modellezik.

1.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.