16 tárgy az otthonodban, ami piszkosabb, mint WC- és ülőkéje

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

1# Íróasztal

Nagyjából 400-szor több kórokozó van egy ilyen asztalon, mint a WC-n. Érdemes fertőtlenítővel átszaladni rajta időnként.

2# Billentyűzet

Itt 200-szor több baktérium tanyázik, mint a WC-ülőkén.

3# Mobiltelefon

Közel 10-szer több baktérium van a telefonunkon, mint a WC-ülőkén vagy a WC-csészében. Időnként nem árt fertőtleníteni ezt sem.

4# Vágódeszka

Itt 200-szor több baktérium található, mint a WC-ülőkén. Hogy mégis honnan? Javarészt a nyers húsról, szóval egy pont a vegetáriánusoknak és a vegánoknak. Minden egyes alkalommal alaposan át kell dörzsölni őket használat után.

5# Hűtő alsó polca

A kondenzációnak és az ide csöpögő mindenféle dolgoknak köszönhetően tömve van bacikkal. Minden héten le kellene fertőtleníteni a polcokat.

6# Háziállatok tálja

Nagyjából 2.100 baktérium van egy négyzetcentiméteren a kisállatok táljában, ha nincs rendszeresen takarítva.

7# Szőnyeg

Itt 4000-szer több baktérium található, mint a WC-ülőkén. Gondolj bele, hogy az a rengeteg elhalt hámsejt és egyéb dolgok, amelyek mind ide landolnak és betemetődnek a szövetbe, mi mindennek szolgálnak táptalajként. A rendszeres porszívózás mellett évente egyszer egy mély takarításra is szükség van.

8# Távirányító

Általában a legkoszosabb háztartási eszköz. Mindenki nyomogatja elég sűrűn és viszi rá a rengeteg baktériumot.

9# Villanykapcsoló

Minden egyes kapcsolón nagyjából 217 különböző baktériumfaj található meg.

10# Sötétítő függöny

Nem csak por, de penész és baktériumok is szép számmal megtelepednek rajta. Ha belegondolsz, hogy melyik képes magába szívni és megkötni dolgokat, a WC-ülőke vagy a függöny, akkor te is egyből rájössz a válaszra.

11# Zuhanyfej

Az a sötét és nedves cső, amellyel naponta tisztára mosod magad, sokkal koszosabb, mint a száraz, jól szellőző WC-ülőke.

12# Fogkefe

A fogkefe elég sok ideig nedves marad, ami nagyszerű táptalaj a baktériumoknak, nem is említve a láthatatlan részecskéket, amiket kimosol a szádból. Rendszeresen – nagyjából 3 hónaponként – cserélni kell őket.

13# Mosogató 

Egy tökéletes, nedves, ételmaradékokkal teli hely, amin vígan szaporodnak a különféle baktériumok. A mosogatónak legalább annyi figyelem jár, mint az edényeknek. A rendszeres fertőtlenítés alapvető.

14# Pénz

Egy papírpénzen nagyjából 200.000 baktérium lehet, köszönhetően annak, hogy mennyi helyen járt már, mielőtt hozzád került. Érdemes mindig magadnál tartanod egy kézfertőtlenítőt, ha nincs lehetőséget kezed mosni pénzhasználat után.

7.8 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.