2 egyszerű körömerősítési tipp otthonra

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Ebben a szeles, fura tavaszi időjárásban nem csak a hajunk és a bőrünk, de még a körmünk is kiszárad. Sokszor nem elég az, ha egészségesen táplálkozunk, a körmünk konkrét ápolására is hangsúlyt kell fektetnünk

Ápoljuk otthon a körmeinket, így még szakemberre vagy drága kozmetikumokra sem kell költenünk. Mielőtt bármilyen praktika alkalmazásába kezdenénk, távolítsuk el a körömlakkot, ápolót, és polírozzuk a körmeinket. Dörzsöljük át a polírozóval, fényesítsük ki, így eltávolíthatjuk a fölösleges réteget, lerakódásokat. Jöhet az ápolás, kényeztetés. A regenerálódás ideje alatt, legalább egy hétig ne használjunk semmilyen körömlakkot.

Egy fél citrom levét keverjük el alaposan egy kanál mézzel egy tálacskában, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a körmünket. Áztassuk be kezeinket, és hagyjuk benne egy fél óra hosszat állni. Közben dörzsölgethetjük a citromos lével, hogy könnyebben bejuttathassuk a köröm rétegeibe. Nem kell leöblíteni a kezet, ha végeztünk, hagyjuk, hogy minél több ideig kifejtse hatását.

Az olívaolaj, mint tudjuk kívül-belül mindenre gyógyír, éppen ezért jó, hogyha szószerint mindig kéznél van. Mártsunk bele az olajba egy fültisztító pálcikát, majd kenegessük be vele a köröm, körömágy teljes felületét. Ha hosszabb a körmünk, akkor alája is ecseteljünk be. Jól masszírozzuk be, a kezünket sem muszáj kihagyni az ápolásból. Hagyjuk állni rajta húsz percet, majd öblítsük le. Ha nagyon szárazak a körmeink és a kezünk, többször is megismételhetjük egy nap a műveletet.

6.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.