3 természetes gyógymód a tavaszi fáradtság ellen

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Örülünk a tavasznak, de alapjában véve van, akire olyan hatással van a melegebb évszak, hogy alig tudja vonszolni magát, ingerlékeny és lábon állva is elalszik. A tavaszi fáradtság tűnhet hisztinek is, de ha valakit hatalmába kerít, akkor bizony kell egy kis idő, míg az ember szervezete akklimatizálódik. Mások pedig boldogak, vidámak, és hurrá itt a tavasz. Nézzük, mit tehetnek azok, akiket érint a tavaszi fáradtság.

Paprika tea, gyömbér

Élénkítsük a szervezetünket Cayenne-i bors vagy csilipaprikából készült teával. Ez a főzet egészen biztosan felpörgeti a vérkeringésünket, és növeli aktivitásunkat, erőnlétünket. Ha nem akarjunk önmagában fogyasztani, akkor keverhetjük más teákhoz, például gyömbérhez is. A gyömbér is egy igazi energetizáló, élénkítő hatású szer lehet. Fogyaszthatjuk tea formájában, de akár keverhetjük ételeinkhez fűszerként, vagy kapszula formájában is megvásárolhatjuk.

Méhpempő

A tavaszi fáradtság leküzdésében tuti biztos befutó lehet a méhpempő. Kicsit nehezebb beszerezni, és nem is annyira olcsó, de ha végigcsinálunk egy legalább háromhetes kezelést, olyan lesz, mintha újjászülettünk volna. Elűzi a fizikai és szellemi fáradtságot, depressziót, feltölti energiával a szervezetet.

Ginko biloba

A magyarul páfrányfenyőként ismert csodaszert leginkább vizsgaidőszakban levő diákoknak szokták ajánlani, hiszen javítja a koncentráció képességet. A levelében levő flavonoidok hatására a szervezet ellenállóbb lesz a tavaszi fáradtsággal szemben, frissen és üdén el tudjuk viselni a lehangolt, energiátlan időszakot.

5.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.