30 – 64 évesek figyelem! Erről biztosan nem tudtok pedig a nyugdíjatokról van szó és van teendőtök! Olvassatok utána, minél előbb!

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

30 – 64 évesek figyelem! Erről biztosan nem tudtok pedig a nyugdíjatokról van szó és van teendőtök! Olvassatok utána, minél előbb!

Önnek is van állami nyugdíjszámlája – nézzen rá, mert a nyugdíja függ tőle!

Ennyi nyugdíj megtakarítása van jelenleg – itt ellenőrizheti az állami nyugdíjszámláját! Érdemes tudnia mennyi pénz van rajta!

Egyéni nyugdíjszámla – Önnek is van – itt ellenőrizheti mennyi pénz van rajta!

Akármilyen furcsa is és valószínűleg az g az emberek 99%-a nem is tud róla, de mindenkinek van saját, állami nyugdíjszámlája, melyet bármikor meg is nézhet!Egyetlen feltétele a saját nyugdíjszámlánk leellenőrzésének az ügyféklapus risztráció, mert a nyugdíjszámlákat egyelőre csak így lehet elérni!

Az ügyfélkapus hozzáférés kicsit lecsökkenti azoknak a számát, akik meg tudják nézni a saját nyugdíjszámláikat, körülbelül 30-40 ezer ember már most is el tudja érni őket, de az ügyfélkapus regisztrációt bárki el tudja végezni, semmi különös nem kell hozzá és teljesen ingyenes.Miután készen van az ügyfélkapus regisztrációja Ön is ellenőrizheti saját nyugdíjszámláját!Az ügyfélkapu regisztráció hitelesítéséhez személyesen meg kell jelennünk az okmányirodában a személyi igazolványunkkal!

Természetesen ki fogják terjeszteni a rendszert és tovább adatokkal töltik fel, így bárki számára láthatóak lesznek az adatok visszamenőlegesen is!

ÍGY NÉZHETI MEG ÖN IS A SAJÁT ÁLLAMI NYUGDÍJSZÁMLÁJÁT!A számlán láthatjuk, hogy eddig mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk be az állami kasszába.A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény határozza meg. Az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származnak. A nyilvántartásból hitelesített másolatot vagy kivonatot kérhetünk.

Érdemes mindenkinek ellenőrizni az adatokat, mert ha olyat tapasztal a nyugdíjszámláján, amivel nem ért egyet, akkor mindenképpen fel kell keresnie a helyileg illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságát .

Nem olyan egyszerű rábukkanni az egyéni nyugdíjszámlákra, de valóban léteznek!

Lépjen be az országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján keresztül kell belépni az Ügyfélkapura, ott adja meg azonosítóját és jelszavát. Az oldal visszairányít az ONYF oldalára, ahol TAJ-számunk megadásával láthatjuk az adatokat.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!

A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmazza továbbá a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) 34. §-a alapján kötött megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulék összegét, és a megállapodással érintett időtartamot, valamint a rehabilitációs járadék, rehabilitációs ellátás összegéből levont nyugdíjjárulék összegét, és az ellátás folyósításának időtartamát.

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 86. § (2) bekezdése alapján a hatósági nyilvántartásba történő hivatalbóli, mérlegelés nélküli bejegyzés, a bejegyzés napján jogerőre emelkedik, ellene jogorvoslatnak helye nincs.

A Ket. 86. § (5) bekezdése alapján az ügyfél a nyilvántartásból hitelesített másolatot vagy kivonatot kérhet. A Tny. 81. § (1) bekezdése értelmében a kivonat kiadása iránti eljárás illeték- és költségmentes.

Amennyiben a kivonaton feltüntetett adatokkal nem ért egyet, kérjük, szíveskedjen a lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási szakterületéhez fordulni, továbbá javasoljuk az érintett foglalkoztató megkeresését is.

A nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek név és címjegyzéke a keresőszolgáltatás segítségével az alábbi linkről közvetlenül elérhető: http://www.onyf.hu Ügyfélszolgálatok menüpont alatt.

Forrás:

7.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.