300 napig egyedül egy lakatlan szigeten: Xavier Rosset lenyűgöző története

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Xavier Rosset 300 napos kalandja hasonlít a Tom Hanks által alakított Chuck Noland karakteréhez a Cast Away (A hajótöröttek) című filmben. Ki bírná ki egyedül ennyi ideig egy lakatlan szigeten?

A svájci kalandor, Xavier Rosset, nem a zsúfolt nagyvárosok kedvelője, inkább a hegyekben, egy dzsungelben vagy egy lakatlan szigeten érzi jól magát. Így történt, hogy a Csendes-óceán közepén található szigeten 300 napot töltött el, teljesen egyedül.

300 napig egy lakatlan szigeten: Xavier Rosset kalandja

Chuckkal ellentétben Xavier felkészült a nagy kalandra, volt ideje átgondolni a dolgokat. De bármennyire is rákészül az ember egy ilyen kalandra, a magány és a civilizációtól való elszigeteltség úgyis nagyon megviseli.

Xavier a Tonga Királyság részét képező Tonga szigeten, a Csendes-óceán közepén vágott bele a nagy kalandba. A sziget közepén egy hatalmas vulkánkitörés volt, ennek következtében egy vulkanikus tó alakult ki. A sziget északi részén egy másik aktív vulkán is található. A szigetre érkezéskor Xavier minden vagyona egy machete, egy kés, egy elsősegély felszerelés, egy műholdas mobiltelefon, egy elem, egy videokamera és egy napelem volt.

Elkezdődött a kaland, de alig 24 óra múlva Xavier már érezte a korábban megszokott dolgok hiányát, nehezen viselte, hogy nem volt étele és ivóvize. Így hát nem volt más választása el kellett induljon vadászni, ha nem akart éhen halni. Utána a legégetőbb feladata egy menedék építése volt. A szigeten eltöltött időről egy igen érdekes dokumentumfilmet készített, amely alább megtekinthető.

Forrás:

8.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.