4 meglepő dolog, amire felhasználhatjuk a banánhéjat

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Sose gondoltuk volna, hogy a banán héja mielőtt a szemét dobnánk felhasználható. Nézzünk 4 olyan dolgot, amit eddig nem tudtál, de igazán praktikus és egy próbát megér!

Fogfehérítés

A banán héja magnézium és mangán tartalmának köszönhetően kiváló fogfehérítőnek bizonyul. Megtisztítja a fogat a lepedéktől, és az ételek, italok, kávé és dohány okozta lerakodástól. Fogjuk a banán héját, és alaposan dörzsöljük át a belső felével fogainkat. Egy hét után már látszani fog a szemmel látható különbség.

Csípések ellen

A rovarok, pókok, darázs, szúnyog okozta csípések igencsak kellemetlen viszketést tudnak okozni. Hogy enyhítsük, dörzsöljük be a banán héjának belső felével, mivel ez a rész erős gyulladáscsökkentő hatású.

Száraz bőrre banánhéj

Ha kiszáradásra, cserepedésre hajlamos a bőröd, naponta kétszer dörzsöld át a problémás részt banánhéjjal. Vitamin-és nedvességtartalmának köszönhetően enyhíti, majd megszünteti a problémát. A kúrát legalább három hétig kell alkalmazni.

Depresszió ellen

Vitamin és ásványianyag tartalmának köszönhetően a banán héjából készített turmix képes csökkenteni a depressziós tüneteket. Szabályozza a hormonháztartást és enyhíti a stresszt is. Mossuk meg alaposan a héjat, majd turmixoljuk bele gyümölcsös shake-be.

7.8 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.