5 jel, ami arra utal, hogy a tüdőd segítségért kiált

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Manapság a friss levegő egyre ritkább kincs, ami azt jelenti, hogy minden eddiginél jobban oda kell figyelnünk a tüdőnkre és a jelekre, amelyeket ez a szerv adhat nekünk, ha valami nincs rendben. Ezek közül néhányat könnyű figyelmen kívül hagyni, de ha odafigyelsz rájuk, akár az életedet is megmenthetik.

Összegyűjtöttünk néhány olyan tünetet, amelyek arra utalnak, hogy egy mély lélegzetvételnyi friss levegőre van szükséged, és a végén bónuszként azt is elárulják, mit tehetsz az egészséges tüdők érdekében.

1. Hát- és vállfájdalom

Noha ez ritka tünetnek számít, a hát-, váll-, vagy akár mellkasi fájdalom jelezheti a tüdőrák kezdetét, amely, ha korai stádiumban fedezik fel, nagyobb valószínűséggel gyógyítható. Ha ez a fájdalom erősebb és hosszabb ideig tart, mint a szokásos hátfájás, vagy ha gyakran tapasztalod, érdemes orvoshoz fordulni.

2. Köhögés

A köhögés utalhat valami rendkívül egyszerű dologra is, mint a közönséges megfázás, de krónikus betegségek tünete is lehet, ezért fontos tudnunk, hogy különböztethetjük meg a köhögés típusait. Az akut és szubakut köhögés tüdőrák jele lehet, különösen, ha más tünetekkel, például vér felköhögésével jár.

3. Légszomj

A légszomjat leggyakrabban a szív vagy a tüdő betegségei okozzák, például asztma vagy allergia. Ha ezt tapasztalod, érdemes megváltoztatni a környezetet, kiszabadulni egy időre a városból, vagy hatékonyabb edzésprogramot bevezetni. Ha gyakran tapasztalsz hasonlót, fordulj orvoshoz.

4. Sárga szem és bőr (sárgaság)

Ez nagyon fontos lehet, mivel egyértelműen májproblémákat jelez, amelyeket akár tüdőrák is okozhat. A sárgaság a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződését okozza.

5. Energiahiány

Időnként mindenki fáradtnak érzi magát, ez normális. Az alváshiány vagy a stressz is lehet a fáradtság oka, de ha nagyon gyakran rendkívül fáradtnak érzed magad, köhögsz és elveszted az étvágyadat, előfordulhat, hogy valamilyen betegség áll a dolog hátterében.

Bónusz: Tippek a tüdő optimális egészségének megőrzéséhez

A kutatás és a populáris tudomány elkötelezett amellett, hogy a nyilvánosság körében tudatosítsa a tüdő egészségének fontosságát. Ezzel a mozgalommal együtt jött létre a tüdőtisztítás mítosza is. Nincs olyan, hogy „gyors javítás vagy tisztítás” a tüdő esetében, ezért fontos a rossz szokások kijavítása, amikor azok megjelennek.

A dohányzásról való leszokás és az étrend kiigazítása a legnyilvánvalóbb módok, amelyekkel gondoskodhatunk tüdőnk egészségéről. És ezek a leghatékonyabbak is. Ha krónikus betegségben szenvedsz, próbálj antioxidánsokban gazdag ételeket adni az étrendedhez.

Ne várd meg, amíg kénytelen leszel tornászni! Tedd meg az első lépést, és állítsd helyre a tüdőd állapotát azzal, hogy aktívabbakká teszed őket. Annak sem szabad elriasztania ettől, ha krónikus betegségben szenvedsz. Konzultálj orvossal, mielőtt megváltoztatnád a rutinodat, de ne feledd, hogy akár asztmás emberek is lefuthatják a maratont.

Bár az asztma kialakulására még nincs egyértelmű magyarázat, azt tudjuk, hogy a poratkák és más baktériumok ronthatnak a helyzeten, ha bekerülnek a véráramba. Ezért fontos, hogy gyakran porszívózzunk, és befektessünk egy jó minőségű porszívóba. Próbálj természetes összetevőjű termékeket használni, és kerüld az illataromákat és az aeroszolokat.

Tapasztaltad már a fent említett tünetek valamelyikét, vagy találkoztál már a csodálatos tüdő-méregtelenítés mítoszával?

7.7 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.