70 évesen fogott neki az edzésnek, ő a bizonyíték arra, hogy sosem késő elkezdeni

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

Autóba pattanunk, még ha csak pár saroknyira kell eljutnunk. A felvonót használjuk, még akkor is, ha a másodikon lakunk. Csoda-diétákat keresünk, melyek eredményt garantálnak mozgás nélkül is. Büszkén jelentjük ki, nekünk nem való a sportolás. Ez a kanadai nagymama viszont mindenkinek bebizonyítja: a sport mindenkinek való, életkortól függetlenül! Ő 70 évesen látott hozzá, szóval neked is menni fog.

Az ontariói Joan MacDonald három évvel ezelőtt vágott bele élete legmerészebb utazásába, a fitnesz világába. Akkor töltötte be a 70-et, és úgy érezte, itt az ideje, hogy tegyen valamit magáért, az egészségéért. Nem azért hozta meg a döntést, mert unatkozott, vagy mert bárkinek is bizonyítani akart volna ezzel valamit. Csupán önmagáért.

Rengeteg fölösleges kilót cipelt a testén, a kilókkal együtt pedig jöttek a bajok is: magas vérnyomás és koleszterinszint, nehézkes mozgás, fájdalom. Ezért úgy döntött, ideje változtatnia. Meg akart szabadulni a plusz kilóktól és a gyógyszerektől.

Segítségére volt, hogy a lánya fitnesz-oktató, ám ettől még minden dicsőség az övé. Három év alatt, mióta belevágott a rendszeres edzésbe, Joan 65 kilót dobott le magáról, egészségi állapota pedig normalizálódott. Az első alkalomtól kezdve, a hölgy végig posztolta az edzéseit az Instagramon, videók formájában. Így nem sokkal később, a nagyi influenszer is lett, több mint 750 ezer követővel. Tapasztalatával és a bejegyzéseivel mindössze annyit szeretett volna elérni, hogy minél több emberben felébressze az egészséges élet iránti érdeklődést, életkortól függetlenül. Mert ő a bizonyíték rá, hogy lehetséges!

Joan hetente ötször súlyzózik, és legalább háromszor egy héten kardio-edzést tart. Egy alkalom nála nagyjából 90 percig tart, bemelegítéssel együtt. Ha kardiózik, akkor általában 15-45 percesek az edzései. Az ő korában az eredmények nem jelentkeztek volna, ha nem módosít az életstílusán is. Joan minden napot meditációval indít. A tányérjáról nem hiányoznak a zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és a fehérjék, este pedig korán lefekszik. A sport mellett imád kertészkedni, ezért ahányszor teheti, a természet közelében tölti a szabadidejét.

Joan hosszú éveken át küzdött a túlsúllyal. Gyakran használta az étkezést, mint menekülési útvonalat, a házassága hullámvölgyeiben. A legtöbb, amit magán cipelt, 198 kiló volt – ez a pokoli teher egy térdműtétjébe is került. A változtatás sem volt könnyű.

„Számtalan pillanat volt, amikor rengeteget sírtam, és abba akartam hagyni az egészet. Ráadásul az is kiborított, hogy meg kellett tanulnom boldogulni egy iPhone-nal, használni különböző alkalmazásokat. Nekem ez túl sok volt. De szerencsém volt a lányommal és a vejemmel.” – nyilatkozta az újjászületett Joan.

Forrás:

8.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.