9 dolog, ami a testeddel fog történni, ha megeszel naponta 2 tojást

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

A tyúktojás hasznos tulajdonságait újra meg újra megkérdőjelezik. Néhány ember a mai napig úgy véli, hogy a tojás egy abszolút egészségtelen termék, pedig bizonyítékok szolgálnak rá, hogy az összetevőit illetve számos módon tekinthető egyedülállónak. Összegyűjtöttük a tyúktojás néhány előnyét az újabb tanulmányok eredményei alapján.

1. AZ AGYADAT VÉDI A MEGFELELŐ KOLIN SZINT

Az agysejtek közötti, normális kapcsolatot biztosító foszfolipidok kolint tartalmaznak. Klinikailag alátámasztották, hogy ez a rendkívüli vitamin az agy legfontosabb anyaga. Napi két tojás megevésével, a tested elég tápanyaghoz jut. A kolin hiány memória csökkenéshez vezethet.

2. ŐRIZD MEG A LÁTÁSOD LUTEINNEL

Újonnan végzett kutatások kimutatták, hogy a tyúktojás igen gazdag luteinben. Ez az anyag felelős a tiszta és éles látásért. Hiányakor negatív változások lépnek fel érzékszervünk szöveteiben, melynek következtében látásunk visszafordíthatatlanul romlik

3. A D VITAMIN SEGÍT A KALCIUM FELSZÍVÓDÁSÁBAN

Kínálj meg néhány embert egy kanálnyi halolajjal, vagy egy főtt tojással, a többség biztosan az utóbbit választja majd. Főként, ha rájönnek, hogy mind a kettő ugyanannyi D vitamint tartalmaz. Sőt, mi több a tudósok feltalálták a D vitamin mennyiségének növelését a tojásokban. Ennek módja, hogy a tyúkokat speciális táplálék-kiegészítőkkel kell etetnünk. A D vitamin segít a kalcium felszívódásában, továbbá erősíti a csontokat és a fogakat.

4. A B-KOMPLEX VITAMINOK VÉDIK A BŐRT, A HAJAT ÉS A MÁJAT

A biotin, a B12 vitamin és a tápláló fehérjék együttesen járulnak hozzá az erős hajhoz és a gyönyörű bőrhöz. A tyúktojásban található foszfolipidok segítik a májban fellelhető méreganyagok eltávolítását.

5. A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE

A korábbi véleményekkel ellentétben, az újonnan végzett kutatások kimutatták, hogy a tojásokban található koleszterin egyensúlyban van a foszfatidokkal, így egészségünkre egyáltalán nem ártalmasak. Emellett, a test saját koleszterin termelését is megakadályozza, valamint a tojások omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, melyek csökkentik a triglicerid szintet, ennek köszönhetően pedig csökken a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

6. SÚLYVESZTÉS

Amerikai tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy ha az alacsony kalóriás étrend mellett, reggelire tojást eszel, kétszer gyorsabban fogyhatsz. Egy ilyen reggeli hosszú időre csillapítja az éhséged, ennek köszönhetően csökkentheted a napi ételbevitelt.

7. CSÖKKEN A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATA

A kolin amellett, hogy nélkülözhetetlen az agy számára, a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Egy tanulmány eredményei szerint, azoknál a nőknél, akiknek a fiatalkori étrendje tojást is tartalmazott, a mellrák kialakulásának kockázata 18%-kal csökkent.

8. GYERMEKTERVEZÉSHEZ IS RENDKÍVÜL HASZNOS A TOJÁSFOGYASZTÁS

A B vitaminnak nagy szerepe van a nemi hormonok kialakulásában is. A B9 vitamin, más néven folsav, segíti a magzat vörösvérsejtjeinek és idegcsövének kialakulását, továbbá csökkenti a gyermek mentális retardációjának kockázatát. Épp ezért nélkülözhetetlen a B9 vitamin a nők számára, akik gyermektervezés előtt állnak. Egy tyúktojás 0,007 mg B9 vitamint tartalmaz.

9. LASSÍTJA AZ ÖREGEDÉST

A holland tudósok által végzett kutatásból nyilvánvalóvá vált, hogy a tojás lassítja az öregedést. A 35 és 40 év közötti nők 87%-án a korral járó bőrhibák eltűntek, bőrük pedig megemelkedett. A férfiak esetében, a szemkörnyéki ráncok láthatóan simábbá váltak.

6.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.