A 12 éves fiú, aki ugyanazon a héten végezte el a középiskolát és az egyetemet

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Mike Wimmer az egész világ számára bebizonyította, hogy ragyogó intelligenciájának köszönhetően ugyanazon a napon képes elvégezni a középiskolát és az egyetemet is.

Az észak-karolinai fiú új rekordot döntött. Befejezte a középiskolát, méghozzá az elsők között, és dicséretes tanulmányi eredményekkel, de ezzel még nem érte be. Még csak 12 éves, de már a egyetemet is elvégezte.

Mike egy interjúban elmondta, hogy keményen dolgozott a világjárvány alatt az eredményeiért, és örül, hogy értékelik a munkáját.

„Nem kellett ingáznom az iskolába, és ez sokkal több időt biztosított arra, hogy extra órákat vehessek.” – magyarázta a tinédzser.

Mike úgy döntött, hogy produktívan tölti a plusz szabadidőt, olyan dolgokkal, amik aztán a segítségére lehetnek a jövőben. Ezért ahelyett, hogy olyan elfoglaltságokat keresett volna, mint a kamasz fiúk általában, ő inkább a saját útját építette.

2020 decemberére Mike már letette a gimnázium elvégzéséhez szükséges vizsgákat, és nem is állt meg itt, felvételizett az egyetemre, és tavasszal el is kezdte a tanulmányait.

Mike rendkívül gyorsan tanul, szinte szivacsként szívja magába az információt, és bizonyos tantárgyakból kifejezetten jeleskedett.

„Kiskoromban egyszer részt vettem egy iskolai táborban, de édesanyám már az első napon értem jött, és hazavitt, mert elmondták neki, hogy le tudom írni a nevemet és tudok szorozni.” – mesélte Mike.

Mi késztette őt arra, hogy többet tanuljon, mint más, vele egyidős gyerekek?

Kíváncsisága és a tanulás iránti szenvedélye megkönnyítette az életét az iskolában, mert képességeinek köszönhetően minden tantárgyból a legjobb osztályzatot sikerült elérnie.

„Sokan, akik megtudják, hogy hány éves vagyok, azt mondják, hogy nem vagyok képes bizonyos dolgokra, vagy, hogy bizonyos dolgok még meghaladják a képességeimet.” – mondja Mike, aki szeretne minél több új dolgot tanulni, de az ehhez hasonló vélemények azért néha elbizonytalanítják a vágyaiban.

Ha a tanulmányai nem lettek volna már így is épp elég komplexek, Mike néhány kiegészítő tanfolyamot is elvégzett, ezek közül kettőt két különböző technológiai irányultságú cégnél. Első tanfolyamát mindössze 7 éves korában kezdte.

A szülei, és más, hozzá közel álló felnőttek ugyanakkor gyakran amiatt aggódnak, hogy elfelejt gyereknek lenni és játszani, és túlságosan korán elkezdett a tanulással és a jövőjével foglalkozni.

Elért sikereivel Mike más gyerekeket is arra ösztönöz, hogy dolgozzanak meg keményen azokért az eredményekért, amiket szeretnének elérni.

„Amikor egy ajtó bezárul, mindig találni kell egy másikat, vagy akár egy ablakot.” – mondta Mike.

Forrás:

5.7 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.