A hajléktalan férfi átalakítása segített újraegyesíteni a családot – a családtagjai 10 éve elhunytnak hitték

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

A 45 éves João Coelho Guimarães családja megtalálta a férfit, miután a róla készül képek elterjedtek a neten.

Csaknem egy évtized után találkozott újra a családjával egy hajléktalan brazil férfi, mindezt egy átalakításnak köszönhetően. A 45 éves João Coelho Guimarães 3 éve volt hajléktalan, és nem engedhette meg magának az új ruhákat és az alapvető tisztálkodást és ápoltságot sem. Mindez azonban megváltozott, amikor egy napon betévedt egy férfiruhaboltba és borbélyüzletbe.

A tulajdonos és az alkalmazottak felajánlották, hogy megborotválják, és új ruhákat adnak neki. Az átalakítás után Guimarães teljesen más embernek nézett ki! Ő maga is meglepődött új kinézetén, és hálás volt a segítségért. Bár nem sokat beszélt, a könnyei mindent elmondtak helyette.

Alessandro Lobo, az üzlet tulajdonosa, először étellel kínálta a hajléktalan férfit, de miután Guimarães visszautasította az ételt, és inkább egy borotvát kért, hogy levághassa a szakállát, Lobo úgy döntött, másképpen segít neki. Felajánlotta, hogy biztosít neki egy napot, ami a szépségápolásról szól: megborotválja, levágja a haját, és új ruhákat is ad neki. Miután rendbe tették a férfi szakállát, bajuszát és haját, adtak neki három új inget, egy nadrágot, egy zakót és új cipőket is. Ezután feltöltötték az előtte-utána képeket a közösségi médiába, ahol azok gyorsan el is terjedtek.

Lobo így nyilatkozott az esetről a Bored Pandának: „Két órán át tartott az átalakítás. Az egész csapat önként jelentkezett, és mindenki tett egy keveset, az eredmény pedig igazán meglepő volt. Nagyon tartózkodó ember, aki keveset beszél. De láttuk az arcán az elégedettséget, és köszönetet mondott nekünk.”

Lobo úgy döntött, hogy nem kérdezi meg Guimarãest arról, hogy miért került az utcára. „Nem akartam belemenni abba a kérdésbe, hogy miért hagyta el az otthonát. Bizonyára megvan az oka, de az volt a szándékunk, hogy abban a pillanatban adjunk neki egy kis méltóságot.”

Ez azonban még nem minden. Sokan látták a Guimarãesról készült képeket a közösségi médiában, köztük a férfi családja is, az édesanyja és a húga, akik már évek óta halottnak hitték őt. Nagyon megörültek a váratlan lehetőségnek, és azonnal felkeresték Lobót.

„Látták a fényképet, és felvették velem a kapcsolatot, és mivel a férfinek nincs telefonszáma vagy lakcíme, holnap elindulunk a környéken, és megpróbáljuk megkeresni.” – mondta Lobo. „Karácsony van, és az volt a szándékunk, hogy egy kis törődéssel megváltoztathatjuk egy ember életét, hogy jót tehetünk valakivel, anélkül, hogy azt néznénk, ki az illető. Nem is gondoltuk volna, hogy ennek ekkora utóhatása lehet.” – tette hozzá.

A családnak végül sikerült a férfi nyomára bukkanni, és a találkozás valóban varázslatos és megható pillanat volt. Guimarães nagyon boldog volt, hogy újra együtt lehet a családjával. A húga ismerte őt fel a képeken, és ő ment el találkozni vele.

„A húga, Maria Coelho azonnal idesietett, amikor meglátta a képeket. Brazíliaváros környékén lakik, és 10 éve várt arra, hogy híreket kapjon a bátyja felől. Azt hitte, hogy már meghalt.” – mesélte Lobo. Bár a húga felajánlotta, hogy hozzáköltözhet, Guimarães visszautasította az ajánlatot.

A férfi most még mindig az utcán él. A húga szerette volna befogadni őt az otthonába, de ő nem akarta, azt mondta, az utcán szabadnak érzi magát. Ezért nem akart hazamenni. Lobo még elmondta: „Van néhány szociális segélyprojektünk, és számunkra nagy öröm, ha segíteni tudunk az embereknek, bárkinek is. A világjárvány alatt sokan elveszítették a szeretteiket, mások pedig anyagi nehézségekkel küzdenek. Egy kis segítség mindig jól jön az ilyen nehéz időkben.”

Forrás:

2.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.