Az operatív törzs pénteki bejelentése mindenkit meglepett

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021


Orbán Viktor szerint legyőztük a harmadik hullámot, ezért 5 millió beoltott után jön az ország nagy újranyitása

Nem kell maszkot hordani a köztereken, megszűnik a kijárási tilalom, emellett számos újabb lazítás jön, lassan visszatérünk a normális élethez. A kormányfő reggel már bejelentette a járványügyi korlátozások nagy részének feloldását. Ezután az operatív törzs is megszólalt a nemsokára életbe lépő új szabályokról.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője röviden ismertette a kormány döntéseit, elmondva, hogy az új szabályokról szóló kormányrendelet – a megszokott módon – a Magyar Közlönyben jelenik majd meg. Megköszönte a lakosság türelmét azért, hogy eddig eljuthattunk, majd ismertette a csütörtöki nap rendőri intézkedéseit

Galgóczy Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője ismertette a reggel már közzétett számokat, majd hozzátette: a járvány harmadik hulláma elvonulóban van, ami az intézkedések betartásának és az oltási programnak köszönhető.

Elmondta: ahhoz, hogy elérjük az 5 millió oltást, fontos, hogy tudják, továbbra is lehet időpontot foglalni vakcinákra, köztük Pfizerre is.

– Az ötmilliomodik oltás elérésével, az intézkedések enyhítésével azonban még nem dőlhetünk hátra, ne adjunk esélyt a járvány újabb fellángolásának. Kérünk mindenkit, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon és éljen a védőoltás lehetőségével – hívta fel a figyelmet Galgóczi.

Bejelentette, hogy a pünkösdre való tekintettel már ma feloldják a kórházi látogatási tilalmakat bizonyos korlátozásokkal:

  • koronavírus-fertőzött személy nem látogatható
  • egy beteghez naponta egy látogató mehet maximum egy órára
  • maszkviselés kötelező az egész kórházban, belépéskor testhőmérsékletet mérnek
  • a kórházba belépő látogatónak kell rendelkeznie védettségi igazolvánnyal, avagy 10 napnál nem régebbi, neatív PCR-teszttel
  • Ha a beteg állapota vagy az időjárás megengedi, a látogatás a kórház szabad téri részlegén történjen. Ha ez megoldható, több látogató is mehet a beteghez

Az operatív törzs arra kér mindenkit, hogy a pünkösdi hétvégén továbbra is tartsuk be az érvényben levő korlátozásokat. Továbbra is tartsunk össze és működjünk együtt a járvány leküzdése érdekében – mondta Galgóczi. A következő tájékoztató jövő hét kedden lesz.

forrás

6.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.