Csak a terhesség 41-ik hetében ment először orvoshoz… Nagyon meglepődtek az orvosok attól, amit felfedeztek a hasában!

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Figyelmeztetés: A cikkben szereplő képek, egyes olvasók számára zavaró lehet!

2017 márciusában, Nyugat-Szibériában egy 31 éves oroszországi nő orvosi vizsgálatra jelentkezett a helyi kórházban. A nő csak a terhesség 41-ik hetében ment először orvoshoz, hogy meggyőződjön, hogy a kisbabája egészséges. Ami ezután következett, az örökre megmarad az orvosok memóriájában!

Mint kiderült, a várandós anyuka tényleg egyetlen orvosi vizsgálatot sem végzett el korábban. Valahogy nem bízott sem a hagyományos sem egyéb orvoslásban, azonban a terhesség 41-ik hetében mégis úgy döntött, hogy az orvosoktól kér segítséget.

Az orvosok alaposan megvizsgálták a nőt, és alig hittek a szemüknek. A baba nem az anyaméhben, hanem a hasüregben volt – ezt nevezik méhen kívüli terhességnek, amikor a megtermékenyített petesejt a méh üregén kívül van. Az ilyen terhesség az anyát életveszélyes állapotba sodorhatja, és ha felmerül egy ilyen helyzet, akkor azonnali orvosi beavatkozásra van szükség.

Nagyon ritka az olyan esetek száma, ahol a csecsemő egészségesen kifejlődhet a méhen kívüli terhesség esetében. Ilyenkor az édesanyák csakis császármetszéssel hozhatják világra a gyermeküket.

A műtét ilyen esetekben nagyon kockázatos úgy az édesanya mint a gyermeke számára. A placenta eltávolítása végzetes vérveszteséget okozhat. Ebben az esetben a szülés csaknek két órát vett ígénybe.

Amikor az orvosok eltávolították a magzatburkot az édesanya hasüregéből, csodának lehettek szemtanúi. A kislány teljesen kifejlődött, lélegzett és súlya több mint 4 kg volt. A büszke édesanya úgy döntött, hogy lányának egy különleges nevet fog adni, ezért Veronikának nevezte, amelynek jelentése győzelmet hozó.

A ritka eset gyorsan elterjedt az egész országban. Az alábbi videót a helyi TV tette közzé.

Veronikának fogalma sincs, hogy milyen szerencsés. Az orvosok szerint a túlélési esélyei csupán 1 a 625.000.000-hez volt. A boldog anya viszont kijelentette, hogy a következő terhességkor már elejétől kezdve el fogja végezni az összes szükséges terhességi vizsgálatot. Úgy tűnik, hogy az orvosok jó benyomást keltettek, hogy eddigi felfogását újragondolta.

8.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.