Egy apa, aki nem engedhette meg magának, hogy hátizsákot vásároljon a fiának, saját maga szőtt neki egyet

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Soha semmit nem szabad magától értetődőnek vennünk. Azok a dolgok, amik a tulajdonunkban vannak, és sokszor szinte tudomást sem veszünk róluk, igazi luxust jelenthetnek mások számára.

Ezért meg kell tanulnunk értékelni mindazt, amit kapunk az életben, és hálásnak kell lennünk a legkisebb dolgokért is.

Egy kambodzsai diák, NY Keng, és édesapja története tökéletes példa erre.

5 éves korában NY Kengnek hátizsákra lett volna szüksége, hogy iskolába járhasson. Egy thaiföldi iskolai kirándulás során ugyanis elveszítette egyetlen hátizsákját.

Az édesapja azonban nem engedhette meg magának, hogy újat vásároljon a fiának, hiszen ő és a felesége egyszerű alkalmi munkások, akik gyakran utaznak Thaiföldre munkát vállalni.

Ezért ahelyett, hogy elkezdett volna félretenni egy drága hátizsákra, a férfi kreatív megoldást talált a problémára.

Kambodzsában egy iskolatáska 30 000 Rielbe kerül, ami 7 amerikai dollárnak felel meg.

Az egyszerű farmerek és munkások számára gyakran kihívást jelent az iskolai tanszerek megvásárlása. Az édesapa úgy látta, hogy számtalan más dologra is költhetnék ezt a pénzt, ezért úgy gondolta, más módon segít a fiának.

Mivel korábban megtanult szőni, egyedi hátizsákot készített a fiának. Alapanyagként raffia zsinórt használt, ami megbízható alapanyag, és polipropilénből készül. A hátizsák vízálló, és egy nedves ronggyal könnyen tisztítható, ráadásul pántja és csatja is van.

NY Keng tanárát, Sophous Suont lenyűgözte az egyedi darab. Fényképeket is készített a táskáról, és megosztotta azokat az interneten.

A történet gyorsan elterjedt a világhálón, és többen is felajánlották, hogy új hátizsákot vesznek a kisfiúnak. A történet azonban sokkal többről szólt egy egyszerű hátizsáknál, és ezért volt akkora hatással az emberekre világszerte.

„Az emberek szívmelengetőnek és meghatónak találták a történetet, menőnek és kreatívnak az apukát, és imádták a hátizsákot. Néhány külföldi szerette volna felvenni a kapcsolatot az édesapával, hogy elküldjenek neki egy hátizsákot, és az iskola vezetősége már meg is adta nekik az elérhetőségét.” – meséli Sophous Suon.

A hátizsák nemcsak praktikus, de jó minőségű is.

Mindenki imádta a házi készítésű iskolatáskát, és valaki még azzal is viccelődött, hogy az édesapának kisvállalkozást kellene indítania – a hipszterek biztosan imádnák a táskáit.

NY Keng igazán büszke lehet az édesapjára.

7.7 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.