Egy talpig úriember 9 ismérve!!!

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Tény, hogy az úriember kifejezést egyre ritkábban használják a 21. században, de ez messze sem jelenti azt, hogy nem élnek már közöttünk igazi úriemberek. Mégis mi tesz valakit vérbeli gentlemanné? Az alábbiakban megpróbálunk választ adni rá.

1. Kifogástalan a személyes higiéniája – valamennyi férfinak tudnia kell, hogy nem szégyen kihasználni a zuhanyzót, naponta borotválkozni ha szükséges, és mindig kéznél tartani egy deót. Az öntisztaság eddig is létfontosságú volt, és ezután sem változik. Nem beszélve arról, hogy kifogástalan külső magabiztosságot ad és javítja a közérzetet, ami nem hiányozhat egy úriemberből

2. Mindig pontos – egy igazi úriember 10–15 perccel a találka előtt már megérkezik. Amiatt ne aggódj, hogy unatkozni fog, hisz biztosan lesz nála egy újság vagy egy könyv. Ha az útszakasz, mely például a munkahelyre vezet, rendkívül forgalmas, az úriember megtalálja a megoldást arra, hogy mégse késsen soha.

3. Kifogástalan a modora – az udvariasság egy másik alapvető tulajdonsága az úriembernek. Kinyitni az autóajtót, kifizetni a számlát, kedvesen beszélni csak néhány azon dolgok közül, melyek nem hiányozhatnak egy gentleman viselkedéséből. Mi több, egy ilyen magatartás a környezetében lévőkből is hasonló jólneveltséget csalogat elő. 

4. Az öltözködése mindig pontratett – egy igazi úriember tudja, miként kell egy öltönyt viselni, illetve az ing színéhez a nyakkendőét társítani. A gardróbjában pedig olyan színeket fogsz találni, amelyek nemcsak egymáshoz, hanem alkalmakhoz is jól illenek.

5. „Ápolt” szókinccsel rendelkezik – egy igazi úriember még gondolatban sem szitkozódik úgy, akár egy kocsis. A szókincse, még ha nem is annyira megválogatott, de biztosan jólneveltségre utal és megfelelő. Mi több, sosem emeli fel a hangját, csak amennyire a helyzet megkívánja.

6. Mindig nyugodt – egy férfi, aki tiszteli önmagát, mindig megőrzi a nyugalmát, még a legfeszültségesebb helyzetekben is. Habár úgy érzi, felforr az agya, sosem fogja ezt kimutatni, és az agresszivitás helyett inkább visszavonul a konfliktusok elől.

7. Jóérzésű és jólelkű – a jólelkűség, a körülötte lévőkre való odafigyelés újabb jellemvonása az igazi úriembernek. Átadja a helyét az autóbuszon, átsegíti az időseket az úttesten vagy cipeli a szatyrukat, jó kapcsolatot tart fenn a családjával, még a távoli rokonaival is. Sosem feledkezik meg a szülinapokról, és látogatóba sem megy üres kézzel.

8. Tiszteletadó – egy igazi gentleman sosem fölényeskedik, még akkor sem, ha megtehetné. Nem szakítja félbe a társalgást, és a fejét sem fordítja el, ha netán egy nem kívánt ismerőssel találkozik. Tiszteletadó a környezetével, és magával szemben is.

9. Mindig megpróbál jobbá válni – anélkül, hogy perfekcionista lenne, egy igazi úriember tudatában van a hiányosságaival, gyenge pontjaival, és folyton arra törekszik, hogy kijavítsa őket. Törekszik arra, hogy jobbá váljon, úgy személyes, mint szakmai téren, anélkül hogy megszállottá válna vagy feladná.

8.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.