El akarod kerülni a kullancs csípést? Akkor használd ezt az egyszerű trükköt

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Most hogy vége a télnek, készülődünk a meleg tavaszi és nyári napokra.

Igaz, hogy a napos meleg idő strandolást, úszást és más pozitív dolgot is jelent, veszélyeket is hozhat magával. Ilyen például a rovarcsípés. A szúnyogcsípés több napunkat vagy rosszabb esetben egy egész hetünket is tönkreteheti.

Van azonban valami, ami a szúnyogcsípésnél is rosszabb és sok veszélyt hordoz magában. A kullancs csípése. Drukkolunk, hogy az idén ne szerezzünk be kullancsot, de ezért tennünk is kell valamit. Az alábbi ötletek segíthetnek kullancs ellen.

Ha a bőrünkbe az alábbi esszenciális olajok egyikéből pár cseppet bemasszírozunk, elkerülhetjük a rovarcsípést. Ezeket az olajokat spray formájában is lehet használni és a testre vagy akár a ruhára is lehet permetezni.

S a legjobb az egészben, hogy nemcsak szúnyogok, hanem más rovarok ellen is hatásosak.

Az alábbi öt esszenciális olajat ajánljuk:

1.Levendula olaj. Ennek az olajnak kellemes az illata, de a rovarok utálják.

2.Borsmenta olaj. Ez az olaj a rovarokra halálos.

3.Citromfű olaj. A trópusi citromfű növényből származik ez az olaj, a növényből lé is facsarható. Közvetlenül a bőrre kenhetjük, elriasztja a bolhákat és a kullancsokat is.

4.Eukaliptusz olaj. Kis mennyiségben használjuk ezt az olajat a rovarok távol tartására. A kutatók kimutatták, hogy ez az olaj a rovarcsípés okozta kellemetlen viszketést kiválóan enyhíti.

5. Citrom olaj. Néhány citrom olaj fajta elriasztja a kullancsokat is, bőrre is lehet kenni és ruhára is lehet csöppenteni.

Szeretnéd, hogy barátaidat ne zavarják a rovarok a nyáron? Akkor oszd meg velük ezt a cikket a Facebook-on.

1.7 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.