Ezért iszik minden bölcs és szép nő meleg vizet reggel

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Úgy gondolod, hogy jó szokás reggel meginni egy pohár hideg vizet? Itt az ideje, hogy tisztázzuk ezt a kérdést, és megállapítsuk, mennyire ajánlott ez a szokás, mert a hőmérséklet függvényében a víz lehet nagyon jótékony, vagy teljesen hatástalan is.

Bizonyára minden ember érdeklődött már valaha a fiatalság megőrzése, a méregtelenítés és a fogyás titkai iránt. Azzal a ténnyel, hogy vizet kell innunk, a hagyományos orvoslás és a modern orvostudomány is egyetért. Azonban abban, hogy pontosan mikor, mennyit és milyen vizet fogyasszunk, már eltérnek a vélemények.

Ebben a cikkben a tradicionális, népi orvoslás tanácsait, az ájurvéda módszereit és a tibeti szerzetesek tanításait elemeztük. Úgy tűnik, hogy a tiszta víz a hosszú élet egyetlen igazi forrása, de tudnunk kell helyesen fogyasztani.

Közismert, hogy az emberi szervezetet 60-80%-ban víz alkotja. Felmerülhet bennünk a kérdés: akkor miért igyunk sok vizet? – azért, hogy életben maradjunk. A sok víz alatt nem egy bizonyos meghatározott mennyiséget kell érteni. Nem kötelező naponta 8 pohár vizet meginni. Legalábbis nincs olyan tanulmány, ami igazolná ezt. A hivatalos orvostudomány szerint annyit kell inni, amennyit akarunk, és amikor akarjuk.

A megivott víz mennyisége függ a nemtől, életkortól, testsúlytól, fizikai aktivitástól, környezettől, táplálkozástól, és sok más tényezőtől. Az amerikai Orvostudományi Intézet adatai szerint a férfiaknak körülbelül 3,7 liter, a nőknek pedig 2,7 liter folyadékra van szükségük naponta. Nem számít milyen formában juttatjuk be azt a szervezetbe: gyümölcslé, tea, leves, zöldségek vagy gyümölcsök fogyasztásával.

Azonban a keleti tanítások szerint az ifjúság titka a 40-45 fokos vízben rejlik. Nem forró és nem is egyszerűen csak langyos, hanem pontosan a megadott hőmérsékletű vízben. Úgy tartják, hogy a legrosszabb, amit csak tehetünk a szervezetünkkel, ha hideg, vagy egyenesen jeges italokat fogyasztunk.

A tibeti orvosok meg vannak győződve arról, hogy egy pohár meleg víz reggel éhgyomorra, 10 évvel is meghosszabbíthatja az életet. A meleg víz megöli az összes baktériumot, ami az éjszaka folyamán gyűlt fel a gyomorban. Kínában a gyerekeket már kiskorukban arra szoktatják, hogy evés előtt megigyanak egy pohár felmelegített vizet.

Az ájurvéda szerint, ha reggel ébredés után azonnal megiszunk egy pohár meleg vizet, megszabadulhatunk a migréntől, a magas vérnyomástól, a vérszegénységtől, túlsúlytól, ízületi gyulladástól és más betegségektől.

És valóban, a hideg víz nem felébreszti a szervezetet, hanem sokkolja azt, arra késztetve, hogy beindítsa azokat a jelzéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az optimális szintre melegítsék a vizet a testünkben.

Így, ahelyett, hogy felszívná a tápanyagokat, a szervezet a hőmérséklet szabályozására pazarolja az energiáit. Ez pedig nem a legjobb módja a kalóriák elégetésének, sőt, ez az egyik legkevésbé ajánlott.

Íme, miért olyan jótékony a meleg (40-45 fokos) víz reggelente. Javítja a metabolizmust, tisztítja a vért, méregteleníti a szervezetet, az emésztőrendszer pedig fokozatosan, sokk nélkül indul be.

Ha mindennapi szokássá teszed, szebbé teheti a bőrödet, eltünteti a pattanásokat, különösebb erőfeszítés nélkül leadhatsz pár kilót, és normalizálódik a vérnyomásod.

8.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.