Halála előtt a 4 éves kisfiú azzal búcsúzott édesanyjától, hogy várni fog rá a mennyországban

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

„Szeretlek, anyu.” – ezek voltak Nolan Scully utolsó szavai. A 4 éves kisfiú rendíthetetlen hittel beszélt saját közelgő haláláról, és azt mondta édesanyjának, hogy a mennyországban fog várni rá. A bátor kisfiú rövid életében százezrekre volt hatással, akik végigkövették a történetét.

Nolan tele volt tiszta és őszinte szeretettel, és mosolyával több százezer követőt vonzott NolanStrong Facebook-oldaláraNolan családja akkor indította el az oldalt, amikor a kisfiúnál 3 éves korában diagnosztizálták a rosszindulatú lágyrészszarkómát.

A kis Nolan szerette volna a közösséget szolgálni, akárcsak az édesapja, Jonathan, aki önkéntes tűzoltó volt, de miután fia megbetegedett, kilépett a szolgálatból. Nolan nagyon szeretett volna rendőr lenni, és a helyi rendőrkapitány végül valóra váltotta a kisfiú álmát: meglátogatta őt a kórházban, és Nolan letehette az esküt, mint tiszteletbeli rendőrtiszt.

Az orvosok elszántan küzdöttek Nolan életéért, de elérkezett az a pont, ahol már nem volt segítség. RuthNolan édesanyja, tisztán emlékszik a napra, amikor megértette, hogy közel a vég: „Leültünk az orvosokkal, és amikor Nolan onkológusa beszélni kezdett, láttam a fájdalmat a szemében. Mindig őszinte volt hozzánk, és végig velünk együtt harcolt. De a vizsgálatok újabb tumorokat mutattak, amik nyomást gyakoroltak a hörgőire és a szívére, mindössze 4 héttel azután, hogy megműtötték. A rák futótűzként terjedt a szervezetében. Az orvos elmagyarázta, hogy mivel a rák ellenállt minden kezelésnek, úgy gondolja, hogy nem gyógyítható, és most az a terv, hogy minél nagyobb kényelmet biztosítsanak Nolannak, miközben az állapota egyre gyorsabban romlik.”

Nolan családja mindvégig rettegett ettől a bejelentéstől. Ruth összeszedte a bátorságát, hogy elmondja a híreket a fiának, és a kisfiú reakciója megmutatta, milyen erős is a hite. Nemcsak hogy úgy tűnt, nem fél a haláltól, de azt mondta az édesanyjának, hogy várni fog rá a mennyországban.

Ruth odaült kisfia mellé, és elbeszélgetett vele. Azt mondta, tudja, hogy nagy fájdalmai vannak, és hogy nem kell tovább küzdenie. Nolan ettől megkönnyebbült, bár azt mondta, az édesanyja kedvéért továbbra is küzdene. Ruth azonban megnyugtatta őt:

„- Nolan Ray, mi a mama feladata?

– Hogy vigyázzon rám! – válaszolta Nolan nagy mosollyal.

– Kicsim, ezt itt már nem tudom megtenni. Csak a mennyországban tudlak téged biztonságban tartani.

– Szóval, csak elmegyek a mennybe, és addig játszom, amíg oda nem érsz! De ugye eljössz?

– Persze, hogy elmegyek! Ilyen könnyen nem szabadulsz meg a mamitól!”

Nolan ás a családja ezután együtt töltötték a következő néhány napot – amelyek Nolan utolsó napjai voltak. „Együtt feküdtünk az ágyban, és ő felvázolta, milyen temetést szeretne, hogy mit viseljenek az emberek a szertartáson, még azt is leírta, mit hagy mindannyiunkra, és hogy azt szeretné, ha rendőrként emlékeznének rá az emberek.” – meséli Ruth.

Nolan ragaszkodott hozzá, hogy az édesanyja mindig mellette legyen, de az utolsó napon Ruth megkérte a fiát, hogy elmehessen mellőle egy kis időre, hogy gyorsan lezuhanyozhasson. Miután az édesanyja bement a fürdőszobába, Nolan behunyta a szemét, és mély álomba zuhant. Amikor Ruth kijött a fürdőszobából az orvosok könnyes szemmel álltak a kisfiú ágya mellett, és elmondták, hogy kómába esett.

„Odarohantam, beugrottam mellé az ágyba, rátettem a kezemet az arcára. És akkor olyan csoda történt, amit soha nem felejtek el.” – írta a gyászoló édesanya egy Facebook bejegyzésben. „Ekkor az én angyalkám vett egy mély lélegzetet, kinyitotta a szemét, rám mosolygott, és azt mondta: ‘Szeretlek mami!’ Majd felém fordította a fejét, és 11 óra 54 perckor elment, miközben én a You are My Sunshine című dalt énekeltem neki halkan.”

Ruth egy fényképet is megosztott a bejegyzéshez. Nolan annyira szerette az anyukáját, és olyan közel akart lenni hozzá, hogy amikor Ruth zuhanyozni ment, a kisfiú a fürdőszobaszőnyegre kuporodott, és ott várta őt.

„Most rettegek a zuhanyzástól, mert már csak egy üres fürdőszobaszőnyeg vár ott, ahol egykor egy gyönyörű, tökéletes kisfiú várta az anyukáját.” – írta a gyászoló édesanya.

Nolan temetésén nagyrészt vidám dalok szóltak, amiket a kisfiú saját maga választott, és ugyancsak az ő kívánságára, a jelenlévők többsége vagy az ő kedvenc színét, pirosat, viselt, vagy pedig NolanStrong feliratú pólót.

„Azt akarta, hogy mindenki mosolyogjon és boldog legyen.” – mondta Diana RogersNolan nagymamája. „Még a legvégén sem önmagára gondolt.”

A szertartáson rendőrök és tűzoltók is részt vettek, a koporsót egy tűzoltókocsi tetején szállították, és olyan tiszteletadásban részesítették Nolant, amit a szolgálatban elhunyt tisztek számára tartanak fenn.

„A hitetleneknek is hitet adott, és összehozta a teljes közösséget.” – mondta a kisfiú nagymamája az összegyűlt tömegnek.

Nolan rövid élete során nagyon sok embert megérintett, és ez a gondolat remélhetőleg a gyászoló családnak is hoz némi nyugalmat.

2.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.