Hihetetlen mi mindenre képes ez a 11 éves lány, aki karok nélkül született

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

Egy karok nélkül született lány a Truly videójában mutatta meg, milyen elképesztő dolgokra képes a lábával – tud például varrni, tojást feltörni, és egy komplett reggelit elkészíteni, ugyanakkor újabban lovagolni is tanul. A 11 éves Sophi Green 7 éves korában egyszer már szerepelt a Truly egyik videójában, most pedig megmutatta, mi minden változott az életében azóta, és hogy is alakul egy napja.

„Ötödik osztályba járok, rajongok a lovakért, és van egy kutyám, Baxter.” – mutatkozik be a kislány.

Sophi karok nélkül született, de soha nem hagyta, hogy ez a tény visszatartsa. A szülei, Christianne és Jeremy egy kínai árvaházból fogadták őt örökbe 2 éves korában, és ők is azonnal látták, hogy a fogyatékossága nem fogja őt megállítani.

Sophi rendkívül ügyesen boldogul a mindennapokban a lábaival, a legtöbb dologra egyedül is képes, bár például a hajfonáshoz szüksége van egy kis segítségre, de ugyanúgy iskolába jár, mint a többi gyerek, elkészíti magának a sült tojásos szendvicset reggelire, még a keresztöltéssel is boldogul, újabban pedig a lovaglás is nagy szenvedélye lett.

Sophi mindig is imádta a lovakat, és amikor az interneten látta, hogy más karok nélkül született emberek is megtanultak már lovagolni, meggyőzte a szüleit, hogy ő is próbálkozhasson. Az édesanyja eleinte nem örült az ötletnek, de Sophi végül meggyőzte őt.

„Azt hiszem, az a leglenyűgözőbb benne, hogy mindent megpróbál. Amikor a lovaglásról volt szó, eleinte azt mondtam neki, hogy nyugtalanít, hogy ki akarja próbálni. Nem tudtam, hogy lehetne ez biztonságos. De ő továbbra is kitartott, nagyon elszánt volt. Végzett egy kis kutatást, és talált másokat is, akik karok nélkül születtek, és lovagoltak. Nem fél attól, hogy kipróbáljon valamit.” – mondta Christianne.

Mindezek mellett Sophi a rajzolásban is nagyon tehetséges, és az édesapja szerint még egyes testvéreinél is szebben ír.

A házaspár egyébként több, különleges igényekkel rendelkező gyereket fogadott örökbe 3 biológiai gyermeke mellé. Sophi egyik nővérét, Lexit, szintén örökbe fogadták, és sokan azt hiszik róluk, hogy édestestvérek, pedig nem így van. Viszont a két lányt ugyanabból az árvaházból fogadták örökbe, ráadásul ugyanazon a napon. Lexi és Sophi nagyon közel állnak egymáshoz, a két lány gyakorlatilag elválaszthatatlan, és mivel Lexi vak, kölcsönösen kisegítik egymást.

„Alapvetően én vagyok a szeme és ő a karom.” – mondja Sophi.

Sophi soha nem hagyta, hogy a fogyatékossága bármiben is visszatartsa, tele van energiával, nagyon vidáman és pozitívan viszonyul az élethez. MeSophi néven YouTube csatornát is vezet, és reméli, hogy a története reményt ad másoknak, akik önbizalomhiánnyal küzdenek.

„Bárkinek, aki valamilyen fogyatékkal él, vagy egyszerűen csak nehéz időszakon megy éppen át, azt mondom, csak legyél önmagad. Nem illeszkedhetsz be, amikor arra születtél, hogy kitűnj a tömegből.” – mondja Sophi.

Forrás:

9.7 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.