Íme a Top4 természetes C-vitamin forrás

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

A C-vitamin, mint tudjuk szó szerint életeket menthet. De ha nem akarjuk elhinni, és nap mint nap életünk részévé tenni, akkor legalább pótoljuk némileg gyümölfogyasztással azt. Igen ám, de nem mindegy, hogy melyik gyümölcsöt részesítjük előnyben. Nézzük, melyek azok a gyümölcsök, melyek a legtöbb C-vitamint tartalmazzák.

Első helyen áll a manapság igencsak közkedvelt Amerikában termesztett gyümölcs, az acerola. Hatalmas mennyiségű C-vitamint tartalmaz (1677mg/100g), vérzéscsillapítóként és szíverősítőként is használják.

A nálunk is kapható licsi (183mg/100g) fogyasztása nagyon ajánlatos azoknak, akik egy kicsit többet szeretnének tenni egészségük érdekében. Nem csak az immunrendszert turbózza fel, hanem kedélyjavító és vágykeltő is. Csökkenti a koleszterint és érrendszeri panaszok esetén is ajánlatos fogyasztani.

100 g narancs 136 mg C-vitamint tartalmaz, ha tehetünk együnk belőle minél többet. Bár egész évben beszerezhető, de télen mégis olcsóbb és tucatszámra vásárolhatjuk. Jó hatással van a hasnyálmirigy-működésre, ezért, ha gyomorpanaszaink vannak, akkor is fogyasszunk minél több narancsot. Vérnyomáscsökkentő és idegnyugtató hatása is ismert.

Bár még nincs szezonja, de jó, ha tudjuk, hogy a ribizlinek sem elhanyagolandó C-vitamin tartalma: 181mg/100g, ennyi C-vitaminhoz juttathatjuk hozzá szervezetünket majd. Emellett pedig, mivel rostokban gazdag, könnyíti az emésztést is.

9.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.