Hogyan küzdhetünk a reuma ellen természetesen?

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

A reuma azért tartozik az igazán fájdalmas betegségek közé, mert nem elég, hogy sajognak végtagjaink, hanem még gyakran a legfontosabb testrészeink-kezünk, lábunk-korlátozva is van. Így gyakran a reumatikus problémák megnehezítik a hétköznapjainkat, nem tudunk kellőképpen mozogni, érvényesülni.

Mit tehetünk, hogy enyhítsünk a problémán?

Azon kívül, hogy kihasználjuk a gyógyszeripar nyújtotta lehetőségeket, és próbáljuk csökkenteni a fájdalmat, számos természetes praktika is létezik azoknak, akik inkább ezeket a lehetőségeket részesítik előnyben.

Borogathatjuk svédfűvel a fájdalmas térdízületeket, viszont előtte mindenképpen kenjük be disznózsírral vagy körömvirágkenőccsel, különben kimarja a bőrt. A fekete nadálytő egy igencsak hatékony gyógynövény, mind a reumatikus, mind pedig az ízületi problémákra. Sokkal hatékonyabb, ha mi magunk készítünk belőle tinktúrát vagy csak egyszerűen leforrázzuk a lapit és azt tesszük meleg dunsztban a fájdalom helyére.

A népi gyógyászatban a csalán reuma elleni hatását is kihasználták, a csalánról szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Kelkáposztát vagy rendes fejes káposztát szinte bármikor be tudunk szerezni, így ezt tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. Válasszuk le a külső leveleit, vasalóval melegítsük jól fel, majd tegyük a térdre, és kössük le, hogy tovább megmaradjon a meleg.

A zsurló szintén a leghatékonyabb gyógynövények közé tartozik: készíthetünk belőle borogatást is, de akár egy erős ülőfürdőben is elmerülhetünk. A borogatáshoz melegítsünk vizet egy lábasban, és amikor kezd forrni, egy szűrőben helyezzük fölé a zsurlót, hagyjuk benne, míg az a gőztől megpárolódik, megpuhul. Tegyük a zsurlót egy gézbe, és ezt helyezzük rá a fájó részre.

5.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.