Hoppá….! Óriási lesz a felháborodás…ERRE KÉRIK AZ ISKOLÁS GYEREKEK SZÜLEIT! >>>

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Van olyan település, ahol a polgármester már arra kéri a szülőket, hogy ne vigyék a gyerekeket iskolába
Helyettesítő háziorvosokkal oldják meg az oltást azokon a településeken, ahol a praxisokban nincs állandó ellátás. A regisztráltak közül sokan azt hiszik, hogy azért nem jutnak oltáshoz, mert nincs állandó orvosuk. Közben már van olyan település is az országban, ahol a polgármester arra kérte a szülőket, ne vigyék a gyerekeket iskolába. Az ATV Híradó riportja.

A Baranya megyei Dencsháza egyike azoknak a településeknek, ahol állandó ellátás nélkül maradtak. Most helyettesítéssel oldják meg a szolgáltatást. Amikor híradónk stábja a helyszínen forgatott, éppen sorban álltak, akiket oltásra hívtak be. Sokan abban bíznak, hogy később így szabadabban élhetnek.

A polgármester szerint szerencsések, mert a tapasztalataik azt mutatják, hogy a helyettesítő orvosok segítenek a problémát megoldani. Kobra Ottó híradónknak elmondta: nagyon hálás a munkájukért. A polgármester arról tájékoztatott, a háziorvosuk egészségi állapotára hivatkozva mondta fel a szerződését az elmúlt héten.

Dencsházára az összes, Magyarországon elérhető oltóanyagból jutott, eddig 56 embert oltottak be.

Közben sorra zárnak be iskolák, óvodák, bölcsődék országszerte.

Balassagyarmaton a helyzet a polgármester közösségi bejegyzése szerint annyira rossz, hogy arra kérte a szülőket: ha tudják, tartsák otthon gyermekeiket. 

A felnőttektől is azt kérte, hogy ha érzékelik a tüneteket, vegyék komolyan és másokra tekintettel se menjenek közösségbe.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Forrás

2.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.