Ilyen is létezik: anyagi juttatásban részesül az anya, aki fiúgyermeket hoz a világra

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

„Teljesen mindegy, fiú lesz-e, vagy kislány. Csak egészséges legyen!” – mondják az újdonsült szülők, ha arról kérdezik őket, milyen nemű gyerekre számítanak. Egy lengyelországi településen azonban nagyon is fontos, kislányt vagy kisfiút hord a szíve alatt az édesanya. A helység polgármestere ugyanis anyagi juttatásban részesíti az édesanyákat, akik fiúgyermeket hoznak a világra!

Miejsce Odrzanskie egy aprócska falu Lengyelország dél-nyugati részén. A népessége mindössze 300 fő. Ebben a kis közösségben a lakók főként mezőgazdasággal foglalkoznak, és számukra minden egyes születés egy igazi esemény.

Utóbbi években a helyi népesség száma riasztó mértékben csökkent – sok ifjú hölgy hagyja el ugyanis a szülőfaluját, hogy az ország más, ígéretesebb településein kezdjen új életet. Mi több, Miejsce Odrzanskie-ben 2010 óta egyetlen fiúgyermek sem született, csak lány. Ezért döntött úgy a helyi polgármester, hogy jelentős összegben részesíti azt az édesanyát, aki fiút szül a közösségnek.

És a csoda megtörtént. (Nem mintha azt bármilyen pénzjutalom befolyásolni tudta volna, bár keringenek helyi legendák, miszerint például baltát kell a hitvesi ágy alatt tartani, és akkor fiú fogan meg…) 2020 május 2-án tehát megérkezett Bartek, sok év után az első fiú a lányokkal teli falucskába. Édesanyja, Anna Milek szerint, a gyermek megszületése valóban egy csoda, hiszen a szülés alatt súlyos komplikációk léptek fel, melyek mindkettőjük életét veszélybe sodorták. De már jól vannak, és jó egészségnek örvendenek.

Mindezt leszámítva, a helyi vezető nagyon örült az eseménynek, és úgy nyilatkozott, a kisfiú világra jötte mindannyiuk számára új reményt ad a jövőre nézve. Azt is kihangsúlyozta, hogy az ígéretét mindenképp betartja, csak a világjárvány miatt egy kicsikét el kell halasztania a kézbesítését. Mi több, annyira sokat jelent számára a kis Bartek érkezése, hogy egy utcát és még egy tölgyfát is róla fog elnevezni a településen!

1.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.