Íme a hosszú élet titka egy japán kisvárosból, ahol több mint 100 évig élnek az emberek

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Az egészséges és hosszú élet megélésében a genetika mintegy csak 20-30%-ban szól bele. Ahhoz, hogy sokáig éljünk, nem elég csak jó géneket örökölni, hátradőlni és élvezni. Sokat számít az is, hogy milyen életmódot élünk.

Egy japán tanulmányból, melynek neve Okinawa Centenarian Study kiderül, hogy Okinawa nevű kisvárosban miért élnek meg az emberek hihetetlenül magas életkort. Kutatók 1976 óta követik nyomon az ottaniak életét, hogy megfejtsék, mi a titka annak, hogy oly sokan élik meg a 100 éves életkort.

A megfigyelések alapján több egybecsengő konklúziót sikerült összesíteniük, mely alapját képezi annak, hogy ilye sokáig élnek az ottlakók.

Nézzük, mi lehet a titok:

életük során az idősek rendszeresen edzettek szellemileg és fizikailag is

sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, sót szinte egyáltalán. Talán ennek is köszönhető, hogy a rák és szívroham szinte ismeretlen a szigeten.

naponta 60-120 gramm nem génmódosított szóját fogyasztanak

odafigyelnek arra minden étkezésnél, hogy ne egyék magukat tele, így többször, kevesebbet esznek egy nap, kevesebb a kalóriabevitelük

azok az okinawai emberek, akik elköltöztek Európába vagy Amerikába, már nem élték meg azt a magas életkort, mivel felbomlott a megszokott életstílusuk, és valószínűleg a stressz is inkább érintette őket.

6.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.