Íme a tökéletes kávé receptje?

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Nincs annál kellemesebb ébredés, amikor besüt a nap a szobába, és puha öblítő illatú ágyneműben ébredés után, az ember belebújik egy még puhább fürdőköpenybe, és szinte hipnotizáltként követi a konyhából beáradó kávéillatot. Majd belekortyol.

Ti hogyan szoktatok kávét főzni?

Én próbáltam már edényben a kályhán, amit mifelénk török kávénak hívnak, kavargattam habosra neszkávét, daráltam friss kávét a kotyogóba, és készítettem olyat is, amit francia kávéfőzőben kellett párolni. Persze főzhetjük méregdrága presszóban is, méregdrága kapszulákból, de egy biztos, a kávé illata és az első korty, olyan mint a szerelem első látásra, ízlelésre.

A jó kávé érdekében nem árt, ha néhány szabályt betartunk

A kávéfőző mindig legyen tiszta. Használat után mossuk el, ne álljon benne még egy napig a kávé. Töltsük ki azt egy üvegedénybe, mossuk tisztára és töröljük ki a kávéfőzőt.

Mindig tiszta és friss vizet használjunk a kávéhoz. Persze volt, hogy a szükség úgy hozta, hogy buborékos ásványvízből kellett kávét kavarjak, de azt inkább ne kóstolja meg senki.

A friss őrölt kávét mindig egy jól záródó fém dobozban tároljuk, hogy aromáját sokáig megőrizze. Van, aki azt tanácsolja, hogy a frissen őrölt kávét leginkább hűtőben kell tárolni.

Épp csak annyit kávét készítsünk, amit rögtön el tudunk fogyasztani, mert, hiába, hogy a mondás szerint a hideg kávé szépít, ha áll, akkor is sokat veszít ízéből, aromájából.

A legjobb kávé 96 fokos vízből készül, legfinomabb íze és illata akkor van, ha kb. 85 fokon szolgálják fel, illetve 50 fokosan isszák – állítják a hozzáértők.

1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.