Itt az új szuperélelmiszer, a chia mag

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Mindig bukkannak fel újabbnál-újabb szuperélelmiszerek, de hogyha hangsúlyt akarunk fektetni az egészséges életmódra, táplálkozásra, nem árt, ha lehetőség szerint mindeniket kipróbáljuk. Sohasem tudhatjuk, hogy melyik az igazi.

A chia mag egy sivatagi növény, mely igencsak közkedvelt volt már az aztékok idejében is. Úgy tartották róla, hogy a futók eledele és sikereiknek titka, hiszen energiával látja el őket. Nagy előnye, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják, és mivel a folyadék hatására megdagad a gyomorban, ezért telítettség érzése tölt el. Ezen tulajdonsága miatt ajánlott mindazoknak, akik fogyókúrába szeretnének kezdeni.

Serkenti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet és enyhíti a gyomorégést is. A chia mag a természetben megtalálható leggazdagabb omega-3 forrás, de ezen kívül omega-6 és -9 is elegendő mennyiségben található benne. Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz, megköti a számos betegségért felelős szabadgyököket, így számos egészségügyi problémára lehet gyógyír.

Nagyon sok mindenhez felhasználhatjuk, a lényeg az, hogy egy kisebb adag minden nap jelen legyen étkezésünkben. Tehetjük salátákhoz, joghurtba, de keverhetjük süteményekhez vagy házilag készített kenyérhez is. Nálunk mag és liszt formájában is beszerezhető.

4.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.