Izraelben elfogadtak egy törvényt, amely kötelezővé teszi a “szabadságot” biztosító nyomkövető karkötők viselését

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Az izraeli törvényhozók egy olyan jogszabályt fogadtak el, amely szerint a kormány kötelezővé teheti az országba belépő összes állampolgár s…

Az izraeli törvényhozók egy olyan jogszabályt fogadtak el, amely szerint a kormány kötelezővé teheti az országba belépő összes állampolgár számára a nyomkövető eszköz viselését.

A törvény szerint az országba visszatérő izraeliek, akik nem kaptak oltást, el kell, hogy szigeteljék magukat az otthonukban, és el kell, hogy fogadják a “szabadságot biztosító karkötők” viselését, egy GPS-eszközt, amely minden mozdulatukat nyomon követi, hogy ne sértsék meg a karantén szabályokat. (1)

Aki még nem kapta meg az oltást, vagy volt már koronavírusos és ezt követően kétszer negatív eredményt kapott, és nem fogadja el a nyomkövető karkötőt, arra kényszeríthetik, hogy karanténba vonuljon egy katonai személyzettel ellátott létesítményben.

A készülékeket a közelmúltban próbálták ki a Tel Avivhoz közeli Ben Gurion repülőtéren keresztül visszatérő polgárokkal.

Az okosórának tűnő készüléket a SuperCom nevű cég gyártja, amely korábban több ország kormányával dolgozott a foglyok nyomon követésére és megfigyelésére szolgáló rendszereken.

A vállalat azt állítja, hogy azok, akik a készüléket használták, “nagyon pozitív és kényelmes tapasztalatokról” és “nagy elégedettségről” számoltak be a nyomkövető karkötő használatával kapcsolatban.

Minderre azt követően kerül sor, hogy bírósági határozat követelte, hogy az ország hazai kémügynöksége, a Shin Bet álljon le a Covid-19 kapcsolattartó nyomkövetéssel. (2)

A bíróság kimondta, hogy az erőfeszítések “drákóiak” és veszélyeztetik az ország demokráciáját, és csak sürgősségi esetekben használhatók fel.

Izrael emellett egy kétszintű társadalmat is működtet, ahol az oltottaknak “zöld útlevelük” van, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és akiknek még nincs, azok alig tehetnek meg bármit. (3)

4.2 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.