Készíts természetes és olcsó bőrradírt szódabikarbonából

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Már többször írtunk a szódabikarbóna számtalan felhasználási módjáról, hiszen rengeteg területen hasznosíthatjuk ezt az olcsó, de annál több mindenre jó, könnyen bomló, a környezetre sem veszélyes, enyhén lúgos, vízben oldódó sót. Most a szépségápolás a téma, egyszerű és hatékony bőrradírt lehet belőle készíteni, mindezt fillérekért.

Az elhalt hámsejteket eltávolító kencéhez voltaképpen csak magára a szódabikarbónára és egy kevés vízre van szükségünk. Egy kis csészébe három, éppen, hogy megtelő kávéskanálnyi szódabikarbónára lesz szükségünk, illetve egy adag, szintén kávéskanálnyi vízre.

Tehát az adag 3 az 1-hez. Annyi a dolgunk, hogy gyorsan összekeverjük, majd a két kezünk négy zárt ujjára rátéve, körkörösen elkezdjük arcbőrünket dörzsizni. Nem kell megijedni, a recsegős-ropogós hangtól, hiszen a por rendkívül kíméletes, nem tesz kárt az arcbőrben.

Miután készen vagyunk, pár percig leradíroztuk a kimúlt bőrsejteket, utána bő meleg vízzel le kell öblíteni. Ezután többnyire szép piros lesz az arcbőrünk, de nem kell megijedni, ez 10 perc múlva el is múlik. A piros arcbőr egyébként annak a jele, hogy a bőr alatt található hajszálereket sikeresen működésbe hoztuk, ezáltal javítva az arcbőr vérkeringését és a sejtek számára a tápanyagokhoz való könnyebb hozzájutást is.

Az eredmény, tisztább, puhább és selymesebb tapintású arc. Egy csomag szódabikarbóna, ha egy héten egyszer alkalmazzuk a bőr radírozását, akár egy félévig is eltarthat, nem úgy, mint a szépségápolási üzletekben kapható, mindenféle illóanyagokkal dúsított drága változat.

4.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.