Készítsünk hajpakolást őszülés ellen

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Az őszülés manapság az egyre fiatalabb korosztályt is fenyegeti, így már azon sem lepődünk meg, ha harmincas fiatalokat látunk feltűnően szürkére váltott hajkoronával. De mivel persze jobban szeretjük, ha hajunk sokáig megőrzi a természetes hajszínét, segítsünk rajta, természetesen.

Az ősz hajszálak megjelenése azt jelzi, hogy kevés melatonin hormonunk termelődik. Fogyasszunk minél több zöldcsíra-levet annak érdekében, hogy a tobozmirigyünk több melatonint tudjon termelni.

Készítsünk házilag őszülés elleni olajos hajpakolást.

Hozzávalók:

4 teáskanál currypor,

200 ml olívaolaj

Elkészítés: A curryport az olívaolajjal keverjük csomómentesre, majd forraljuk fel, ezután pedig lehűtve, szűrjük le, és töltsük a keveréket egy jól záródó üvegbe. A pakolást hetente alkalmazhatjuk fejbőrünkbe dörzsölve, így természetes módon akadályozhatjuk meg az őszülő hajszálak térhódítását. Hagyjuk állni rajta egy háromnegyed órát, majd mossuk le alaposan.

Almával a harcban

Számos hajfesték és pakolás tartalmaz almát, ebből kiindulva mi magunk is elkészíthetjük otthon a természetes almát tartalmazó pakolásunk. Két-három nyers almát turmixoljunk össze egy kanálnyi hajolajjal, majd tegyük jól záródó üvegbe, és tartsuk ott egy hétig, hogy érjen jól össze, majd szűrjük le. A keverékből hetente egyszer kenjünk fel éjszakára a hajunkra, majd jól kössük le, és reggel mossuk le alaposan.

7.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.