Kiderült Bill Gates titka: egy vagyont költött rá, ráadásul suttyomban

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

Bill Gates neve mindenkinek ismerősen cseng: ő a világ egyik leggazdagabb embere, akiről egyébként rengeteg botrányos dolgot hallani. Már csak a jelenlegi járványhelyzet alatt is több összeesküvés-elmélet született vele kapcsolatban. Most pedig, úgy tűnik, övé Amerika legnagyobb magánkézben lévő mezőgazdasági területe.

Teljesen titokban, Gates közel 242 ezer holdnyi területet vásárolt meg. A vagyonát 121 milliárd dollárra saccolják, amiből mesés befektetést szakított mezőgazdasági területek megvásárlásával, az USA tizennyolc tagállamában. Ezek közül a legnagyobbak Louisianában (közel 70 ezer hold), Arkansasban (közel 48 ezer hold) és Nebraskában (majdnem 20,6 ezer hold) található – adja hírül a Forbes.

Emellett, Gates egy hatalmas telket is megkaparintott az arizonai Phoenix nyugati határában – ezt is suttyomban. Ezt a közeljövőben külvárosi övezetté építené ki.

A multimilliárdos a mezőgazdaságban látja a jövőt, ezért is fordít rá ennyi pénzt és energiát.

Még 2008-ban, a Melinda Gates Alapítvány összesen 306 millió dollár anyagi támogatást ajánlott fel, a fenntartható mezőgazdaság népszerűsítésére. A projekt elsősorban Afrika szubszaharai térségére és Dél-Ázsiára vonatkozott. Emellett az alapítvány a szuper-kultúrák kifejlesztésére is egy kisebb vagyont áldozott, melyek ellenállnak a klímaváltozásoknak.

Hogy mi a célja ezekkel a területekkel, még nem derült ki. Viszont annyi biztos, hogy ha Bill Gates-ről van szó, akkor semmi sem biztos. Bár sokan prófétának tartják őt, és mélyen tisztelik a jövőlátása miatt, mások épp az ellenkezőjét állítják róla.

Fotó: Wikipedia

9.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.