Március 22 – TŐL ÚJABB SZIGORÍTÁS LÉP ÉLETBE! EZEK AZ ÚJ SZABÁLYOK Keddtől>>>

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Az operatív törzs ma is beszámolt a legfontosabb járványügyi tudnivalókról.

Továbbra is tombol a harmadik hullám Magyarországon, a reggel közölt adatok szerint 9046 új fertőzöttet regisztráltak vasárnap, és ehunyt 189 többségében idős, krónikus beteg. Nem csökkennek a számok, az egészségügyi ellátó rendszerre óriási teher nehezedik: 11 276 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1340-en vannak lélegeztetőgépen.

Az operatív törzs ezek fényében tartotta meg a hét első tájékoztatóját a legfontosabb járványügyi tudnivalókról.

Videón a tájékoztató:FB Video

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy március 29-ig maradnak a járványügyi szigorítások. Ezután cáfolta azokat a híreket, hogy bármilyen üzletlánc dolgozói soron kívül kapták volna meg az oltást. Nem született ilyen döntés. A hétvégi rendőri intézkedéssel folytatta a tájékoztatóját, ismertette hogy:

  •  maszkviselés szabályainak megszegése miatt összesen 1950 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvége alatt
  • 1837 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mert a közterületeken a maszkviselési szabályokat megsértették
  • Elmondta, hogy az előző hétvégéhez képest jóval többször szegték meg a maszkviselési szabályokat
  • Pécsett és Nagykanizsán ellenőriztek szálláshelyeket, szabálysértési eljárásokat indítottak több esetben
  • Több vendéglátóhelyet bezártak: Szentendrén egy kávézót, ami kinyitott, két vendég pedig szeszesitalt fogyasztott ott. Nyíregyházán egy presszóban hatan tartózkodtak, négyen alkoholt is fogyasztottak. Somogy megyében, Babócsán egy büfét is bezártak.
  • Szegeden egy garázdaság ügyében folytattak rendőri intézkedést 6 személy ellen, a férfiak elmondták, hogy egy közeli szórakozóhelyen buliztak
  • A kijárási tilalommal és csoportosulásokkal szabályok megszegésével összefüggésben 1523 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. Hozzátette, hogy egy budapesti airbnb lakásban 18-an buliztak, a szervezőt feljelentették. Vasárnap a VII. kerületben egy táncesten több mint 20 ember volt, ellenük is intézkedtek a rendőrök.

Müller Cecília: Versenyt futunk az idővel

A járvány harmadik emelkedő szakaszának rendkívül dinamikus idejét éljük. Növekednek a járványügyi adatok, napról napra nagyobb teher nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre és alakosságra – kezdte Müller Cecília, hozzátéve, hogy éppen ezért rendkívül fontos, hogy a védőoltással megtörjük ezt a növekedést. Erre többféle vakcina áll a magyarok rendelkezésére, így már 1 590 000 ő megkapta legalább az első védőoltását hazánkban, 480 ezer körül van azoknak a száma, akik már a második adagot is megkapták. Ez azért fontos, mert versenyt futunk az idővel, minél több immunis, védett személy van az országban, annál jobban le tud csillapodni a járvány. Tudjuk a brit variáns okozza a megbetegedések 90 vagy 90 feletti százalékát – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos. Ezért mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb biztonságos vakcinája legyen az országnak. Csak ez tud kivezetni minket a járványból, az átoltottsághoz még messze vagyunk, jelenleg 16 százalékos a nyájimmunitás. Már 3,3 millióan regisztráltak az oltásra. Tegnap 250 ezer Szputnyik V vakcina érkezett, ezeket még az NNK vizsgálja, de rövidesen felszabadítják a szállítmányt.

Müller bejelentette további két vakcinát engedélyeztek a magyar hatóságok: ez a Cansino és a Covishield vakcina

MÁRCIUS 23-tól MÁR csak ÍGY INDULJON EL MUNKÁBA!NAGYON lényeges információkat közölt Müller Cecília a munkába járás ÚJ SZABÁLYAIRÓL!

Néhány tanácsot szeretnék adni azok részére, akiknek a munkavégzés miatt el kell hagyniuk az otthonaikat – mondta. Akinek van saját autója javaslom, hogy azzal járjon munkába és haza egyaránt. Hogyha ő még utasokat is szállít, helyezkedjenek el a hátsó ülésen.

Nyilvánvalóan csak egészséges ember menjen munkába. Ez egy alapvető tétel.

Keresse meg a lehető legrövidebb útvonalat. Jelentősen csökkent a forgalom még a nagyvárosokban is, tehát most viszonylag rövid idő alatt el lehet jutni a munkahelyre, és onnan haza. Rendszeresen töröljék át fertőtlenítő kendővel a kormánykereket, a műszerszerfalat, ajtókilincset, és minden olyan felületet, amit a gépjárművön is megérintenek. Gondoljunk itt a rádió gombjaira, vagy a fedélzeti computer gombjaira, ami egy automatikus mozdulat. Ezeket a felületeket nagyon jó, hogyha többször tisztítjuk és fertőtlenítjük is.

Hasznos és praktikus, ráadásul egészséges dolog is akár kerékpárral munkába járni. Itt is távol maradunk a közösségtől. Ugyanakkor a mozgás az nagyon előnyös mindenkor, jelen esetben is. Aki viszont a tömegközlekedést veszi igénybe, annak ajánlatos időben kimennie a megállóba, hogy ne sokat kelljen ott ácsorognia, s mind ott, mind pedig a járműveken meg kell próbálni tartani a másfél méteres távolságot. A fogódzkodókat is célszerű egy zsebkendővel áttörölni, amit leszállás után rögtön ki kell dobni.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy mind az otthon, mind a munkahelyen használt számítástechnikai eszközöket napjában többször tisztítani kell. A munkahelyen a kilincseket, villanykapcsolókat, és a lift nyomógombokat is, vagyis minden olyan tárgyat, amit sokan megérintenek.

4.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.