Megtiltja a kormány az átjárást a régiók között,nem lesz húsvéti utazgatás

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index. 

Úgy tudjuk, hogy a szakemberek célja elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak. Információink szerint március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások. Kormányzati forrásaink egymásnak ellentmondó információi szerint elképzelhető, hogy már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, az eredeti terveknek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek. Megkeresésünkre a Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt.

Más forrásoktól viszont úgy értesültünk, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás. 

Galgóczi Ágnes az M1-nek adott hétvégi interjújában azt mondta, hogy hamarosan olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Miután a kórházak terheltsége folyamatosan nő, egyes megyékben sokkal szigorúbb korlátozásokat vezethet be az Orbán-kormány. 

Százezer lakosra vetítve jelenleg Komárom-Esztergom, Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron és Nógrád a legfertőzöttebb öt magyarországi megye, így ha a kabinet a régiónkénti szigorítások mellett dönt, elképzelhető, hogy megtiltják az átjárást,

MAGYARÁN NEM LEHETNE BUDAPESTRŐL LEUGRANI A BALATONRA HÚSVÉT ELŐTT.

És akár tovább szigoríthatják a maszkhasználatot, megkövetelhetik a többi maszknál erősebb védelmet nyújtó FFP2-es maszkokat, bizonyos ágazatokban elrendelhetik a kötelező home office-t is, ahogyan az például Lettországban történt, és akár a bolti vásárlás szigorításának valamilyen formája is visszatérhet.

Kérdéseinket az esetleges szigorításokról elküldtük az operatív törzsnek, a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, az Emminek és a Miniszterelnökségnek. A Kormányzati Tájékoztatási Központtól a következő választ kaptuk: „A már megjelent értesüléseik helytelenek, minden alapot nélkülöznek.”

Index.hu

2.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.