MEGVAN AZ ÁR: Ennyibe kerül majd a Pfizer vakcina, annak aki nem akarja kivárni a sorát

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

Egyelőre még nem tudják, mikor kezdhetik meg a fizetős oltások beadását, de úgy számolnak, hogy még legalább 2 hónap. Előregisztrálni továbbra is lehet, 5000 forintért. A fogyasztóvédelmi hatóság viszont újabb vizsgálatot indított a cég ellen.

A Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya már másodszorra indít idén vizsgálatot a Nemzetiközi Oltóközpont ellen. Az első – januári – eljárás során a hatóság nem talált szabálytalanságot a cég előjegyzési protokolljában. Most azonban mégis újabb vizsgálat indult az magán oltóközpont ellen.

„Mivel sem a jogi környezet, sem a mi gyakorlatunk nem változott, arra számítunk, hogy az újabb vizsgálat is megerősít bennünket abban, hogy minden rendben van.

Mi magunk is fontosnak tartjuk az átláthatóságot ebben a túlzás nélkül életbevágó témában, ezért reméljük, ezúttal pont kerülhet majd a történet végére. Így minden figyelmünket arra a kérdésre fordíthatjuk, amit a legfontosabbnak tartunk: hogyan oltsunk be minél gyorsabban, minél több embert” – írta a privát oltóközpont vezetője Kámány Roland, egy azoknak küldött levélben, akik már előregisztráltak a fizetős oltásra.

Az ügyvezető azt is részletezte az írásban, hogy mennyibe fog kerülni az oltás azoknak, akik hajlandóak fizetni érte.

„A jelenlegi helyzetet figyelembe véve úgy kalkulálunk, hogy egy Pfizer–BioNTech vakcina esetében a kétszeri oltás teljes költsége mintegy 28 000 Ft-ba fog kerülni.”

Az előregisztráció egyébként 5000 forintba kerül, tehát akik ezt már befizették, azoknak további 23 ezer forintba fog kerülni a teljes védettség, a legmodernebb technológiával készült vakcinával.

„Mint eddig is, most isvállaljuk, hogy amennyiben valaki más úton megkapja az oltását vagy bármilyen egyéb okból kiállna a sorból, annak visszautaljuk a teljes befizetett előleget – de bízunk benne, hogy akik élnek előfoglalási jogukkal, azoknak hamarosan még több konkrétumot tudunk majd írni.”

Azt azonban egyelőre még nem tudják, hogy mikor kezdhetik meg az oltást, de úgy számolnak, hogy erre még legalább két hónapot várni kell.

Mint mindenki, mi is reméltük, hogy sikerül az eredeti tervek szerint, március 15-re befejezni a veszélyeztetettek oltását – ez azonban nem következett be, és a késés a mi lehetőségeinkre is hatással van” – fogalmaznak a levélben, amelyben hozzáteszik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ideiglenes oltási engedélyére is várnak még.

Telex egy korábbi cikke szerint egyébként az első fogyasztóvédelmi eljárásban azt vizsgálták, hogy a szakmai gondossággal ellentétes, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít-e meg az Oltóközpont Kft., illetve hogy a kínált szolgáltatás mögött ténylegesen teljesíthető-e a tartalom.

Ez a vizsgálat azonban a cég vezetőjének levele szerint nem tárt fel szabálytalanságot. Kerestük a Fővárosi Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályát, hogy megtudjuk mi alapján és milyen céllal indították el második vizsgálatukat a cég ellen. Illetve kérdésekkel fordultunk Kámány Roland ügyvezetőhöz is, hogy megtudjuk pontosan hányan regisztráltak eddig és ha elkezdhetik, hol, hogyan milyen ütemben tudják beadni a vakcinákat. A válaszok megérkezésekor frissítjük cikkünket.

forrás

5.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.