Miért ártalmasak a konzervek ?

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Sokszor részesítjük előnyben a nyers ételekkel szemben a konzerveket, mivel ezek már nagyrészt előre főzött és ízesítettek. Azonban nem feltétlenül egészséges a csomagolásuk.

A konzervek doboza egy biszfenol nevű vegyületet tartalmaz, mely több egészségügy problémának is lehet okozója. A rendszeres konzervfogyasztók között nagyobb valószínűséggel találunk cukorbeteg, idegrendszeri problémákkal küzdő, mell-és prosztatarákos, elhízott, tanulási és viselkedési zavarokkal küzdő egyéneket.

A biszfenol egy mesterségesen előállított, hormonháztartást befolyásoló vegyület, mely nem csak a konzervek dobozába, hanem a többszörösen újrahasznosított palackokban, vízvezetékcsövekben és egyes fogtömésekben is megtalálható.

A szervezet saját hormonjait utánozza, ezzel megváltoztatja a belső elválasztású hormonok működését, így nagyon kis mennyiségben is ártalmas lehet. A Washington Egyetem kutatói szerint a biszfenol magzatokra is káros hatással van.

A gyártók persze elutasítják azon feltevéseket, hogy a vegyületnek bármilyen egészségkárosító hatása lenne. De számos kutatási eredmény bizonyítja ennek ellentétét, így nem árt, ha inkább az üvegben tárolt vagy friss élelmiszereket részesítjük előnyben a konzervekkel szemben.

4.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.