Mit tehetünk a kullancs ellen?

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Mivel egy igazi kullancscsapdának bizonyulok, ahogy kiteszem a lábam a zöld fűre, legalább két kullanccsal térek haza, úgy gondoltam, hogy összegyűjtök néhány praktikát, tanácsot, tippet kullancs ellen. Nézzük, milyen módszerrel kerülhetjük el a nem kevés veszélyt rejtő vérszívókat

  • Öltözzünk fel! Hiába szeretnénk bokát villantani, mert annyira meleg van, öltözzünk mégis inkább kirándulásnak megfelelően. Lehetőleg vegyünk teljes testet borító ruházatot, sőt a nadrágot is ajánlatos betűrni a zokniba. Még, ha nem is néz ki jól, de itt csusszanhat fel a legtöbb kullancs.
  • Vegyünk inkább világos vagy fehér öltözetet magunkra, hiszen ezen jobban meglátjuk, ha a kullancs közlekedik rajtunk. A fejünkre is tegyünk sapkát, kalapot, mert a hajas fejbőrben sokkal nehezebben fedezzük fel a kullancsot.
  • Pihenéshez használjunk pokrócot, ne üljünk a szabad fűbe. Kerüljük a legelőket, árnyékos, bokros helyek, mert itt gyakrabban előfordulnak a kullancsok. Ha legelőre indulunk sétálni, akkor inkább az ösvényt, utat válasszuk, ne az állatok által is használt nyíltabb terepet.
  • Ha kertes házban lakunk, és a permetezés nem ütközik az elveinkkel, akkor permetezzük a füves területet, hiszen ez a kullancsok ellen is jó.
  • A kirándulásból hazatérve, mindig előbb rázzuk, majd mossuk ki a ruháinkat, mert abban is rejtőzködhet kullancs. Alaposan vizsgáljuk át testrészeinket, leginkább a puhább hajlatokat, hogy nem rejtőzik-e bennünk kullancs. Ha találtunk, azonnal forduljunk szakemberhez.

1.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.