MOST ÉRKEZETT: 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel a kormány átalakításai miatt

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

A 110 ezer állami egészségügyi dolgozó 95 százaléka aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Akit akár csak hír szintjén is érdekelt, hogy mi történik keddtől az orvosokkal, ápolókkal, nővérekkel, az egészségügyi dolgozókkal, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megszólalására várt. Ugyanis várhatóan náluk összesítették azok számát, akik nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, s ezzel március 1-jétől megszűnt a közalkalmazotti státuszuk, és befejezték a munkát az állami szektorban.

Az OKFŐ-t kedden délelőtt nem tudtuk megszólaltatni, azt viszont kiderítettük, hogy érdemes a távirati iroda híreit figyelni, mert hamarosan megszólal a főigazgatóság vezetője az adatokat illetően. Jenei Zoltán kevéssel fél 3 után szólalt meg, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint. Az OKFŐ főigazgatója ezt óriási eredménynek nevezte ezt.

KIFEJTETTE, TÖBB MINT 110 EZREN DOLGOZNAK AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZERBEN, AZ OKFŐ KÖZLÉSE ALAPJÁN TEHÁT MINTEGY 5500 DOLGOZÓ NEM ÍRTA ALÁ A SZERZŐDÉSÉT.

Jenei hozzátette, a 95 százalékos arány akár még 96 százalékig is felmehet.

Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is. Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására született végül 95 százalékos eredmény.

Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Elmondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.

„Teljes garanciát lehet adni” arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

Forrás

7.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.