MOST ÉRKEZETT A HÍR! ÚJABB SZIGORÍTÁSOK: 150 ezer forint bírságot kaphat, ha valaki az utcán fagyizni mer, vagy enni-inni!

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Ha valaki nem tartja be a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat a hosszú hétvégén, komoly büntetésre is számíthat.

A hosszú hétvégén nagyobb tömegekre készülnek a Balaton partján is. A jó idő bizonyára sokakat csal majd a tó partjára, köztük Balatonfüredre is, ahol ilyenkor megtelnek a nyaralók és a sétányok is. Ezért a koronavírus-járványra való tekintettel a rendőrség fokozottabb ellenőrzést tart a város frekventáltabb helyein – írja a Balatonfüred.hu.

A szigorítások értelmében a közterületen kötelező a maszk viselése, illetve tilos enni és inni. Akik ezt nem tartják be, igen komoly bírságra számíthatnak.

Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, de kizárólag elvitelre árusíthatnak ételt, italt vagy akár fagylaltot is.

A rendőrök mindezekre felhívják a figyelmet, de

aki nem tartja be a szabályt, az szabálysértést követ el, és akár 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal is büntethető. A rendőrség először csak figyelmeztet, de ha kell, alkalmazzák a pénzbírságolást is.

Azt ígérik, hogy a szolgáltatókat is ellenőrzik. Nem lehet kitenni az árusító helyekhez könyöklőt, padot sem, és figyelmeztetni kell a vendégeket, hogy a megvásárolt ételt csak az otthonukban vagy az autójukban fogyaszthatják el.

forrás

9.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.