Müller Cecília 5 perce bejelentette az ÉV EGYIK LEGJOBB HÍRÉT! Ennek most végre minden magyar örülhet! Ez bizony Téged is érint!

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Egyre csökkennek, folyamatosan alacsonyan maradnak a napi járványügyi adatok a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve Magyarországon. Kiadták a szárdai napra vonatkozó adatokat, amely a tendenciákat tekintve bizakodásra adhatnak okot.780 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 51 beteg. 

Lecsengőben a járvány harmadik hulláma

NNK: országosan

A hétfői naptól feloldják a kórházainkban a látogatási tilalmat – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.Az országos tiszti főorvos ismertette a tájékoztatón a járványadatokat, miszerint csütörtökre 780 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 51 beteg. Kórházban 1836 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller ma is elmondta, hogy a leghatásosabb és célzott fegyverünk a koronavírussal szemben az oltás. Eljutottunk arra a pontra, hogy aki regisztrál, azonnal tud időpontot foglalni, “vakcinabőség van”. Ismertette, hogy a tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-vakcina időpont felét ma délre már lefoglalták.

A mai napon 64 800 Moderna-vakcina, holnap 55 200 AstraZeneca-oltóanyag érkezik Magyarországra. Az AstraZenecával a második körös oltásokat végzik majd – mondta, ezután pedig

bejelentette, hogy hétfőtől újra látogathatóak a kórházi betegek.

Arra kért mindenkit, hogy csak egészséges ember látogasson betegeket a kórházban és hozzátette, hogy természetesen továbbra sem látogathatók azok az osztályok, ahol koronavírusos betegeket ápolnak. A beteglátogatáshoz védettségi igazolványt kell bemutatni, feltétel még, hogy egy napon egy beteget csak egy fő látogathat meg, és maximum egy órát tölthetnek együtt – mondta el a részleteket a tisztifőorvos.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy hazánkban még mindig nem azonosítottak indiai mutánst, mint mondta, „éppen elég nekünk a brit mutáns is”.

Ismertette, hogy a szociális otthonokban élők közül húszezer ember már meggyógyult, jelenleg 1720 gondozott koronavírusos. A nemzetközi adatok szerint a koronavírusban elhunytak 41 százaléka szociális otthonok lakója volt.

A tiszti főorvos zárásként arról beszélt, hogy most a fiatalokon sor, nekik kell felvenniük az oltást. A védőoltás az egyetlen megoldás, el, kiemelte, hogy a védőoltás azoknak is javasolt, akik már átestek a betegségen, mert így hosszabb távú biztonságot nyújthat.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ismertette,

a rendőrök 379 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt szerdánaz éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 71-szer intézkedtek48, Magyarországon átutazó emberrel szemben pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseketHatósági házi karanténban jelenleg 16 210 ember van, közülük 665-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást- mondta a szóvivő.

azt is: az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 71-szer intézkedtek, 48, Magyarországon átutazó emberrel szemben pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.

Hatósági házi karanténban jelenleg 16 210 ember van, közülük 665-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobil alkalmazást – mondta a szóvivő.

Forrás:

7.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.