„Olyan volt, mint a mesékben” – idézi fel John Travolta a pillanatot, amikor felkérte Diana hercegnével táncolni

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

John Travolta mindig is híres volt a tánctudásáról, amit olyan filmekben csillogtatott meg, mint a Grease és a Szombat esti láz (Saturday Night Fever), de valami olyasmivel is büszkélkedhet, amit csak kevesen mondhatnak el magukról: egy Fehér Házi vacsorán magával Diana hercegnével táncolhatott. A színész nemrég felelevenítette az emlékezetes eseményt egy interjúban, mondván: „Olyan volt, mint a mesékben.”

A szóban forgó vacsorára 1985-ben került sor a Fehér Házban, és a pillanat mind Travolta, mind Diana hercegné számára emlékezetes volt. A házigazdák az akkori elnök, Ronald Reagen, és first lady, Nancy Reagan voltak, és az egész úgy kezdődött, hogy Nancy Reagen félrevonta John Travoltát, és azt mondta neki, hogy Diana hercegné nagyon szeretne vele táncolni.

John Travolta azonban annak ellenére, hogy nagyszerű táncos volt, nagyon izgult, nem tudta, hogy kérhetné fel táncolni a hercegnét. Elmondta, hogy maga a tánc volt a dolog könnyű része, ráadásul igazi „kiváltság és megtiszteltetés”, de csak nehezen tudta összeszedni a bátorságát, hogy felkérje a hercegnét.

„Arra gondoltam: Ennek biztosan oka van, és jobb, ha mindent beleadok. Ez azt jelentette, hogy jól kellett vezetnem a táncot, és jól is kellett szórakoznom közben. Ez volt a könnyű rész, de bonyolult küldetés volt megfelelő módon bemutatkozni Dianának, bizonyosságot sugározni, és felkérni őt táncolni.” – emlékszik vissza John Travolta.

A színész végül éjfélig várt, akkor idegesen odalépett a hercegnéhez, és felkérte táncolni. Egy interjúban így emlékezett vissza a különleges pillanatra: „A Fehér Házban vagyunk. Éjfél van. Az egész színpad olyan, mint egy álom. Odamegyek hozzá, megérintem a vállát, és felkérem táncolni. Ő megfordul, és amikor meglát engem, rám villantja azt az elbűvölő mosolyát, és elfogadja a felkérést. Aztán ott voltunk, és együtt táncoltunk, mint egy tündérmesében.”

Diana hercegné és John Travolta a táncparketten megteremtették minden idők egyik legikonikusabb Fehér Házi pillanatát. A színész azt mondja, úgy érezte magát, mint „egy béka, akit herceggé változtattak.”

Dianával lejtett tánc ráadásul a karrierjére is jó hatással volt, igazi újrakezdést biztosított a számára. A Grease és a Szombat esti láz sikere után ugyanis Travolta csillaga kezdett elhalványulni, de ahogy a Dianával közös táncáról készült képek elterjedtek a sajtóban, a színész hirtelen ismét a figyelem középpontjába került.

2007-ben a Mirrornak nyilatkozva John Travolta lényegében azt mondta, hogy a Dianával való tánc mentette meg a karrierjét.

„Ez egy csodálatos pillanat volt, mert mélypontra érkeztem a karrieremben, és senkit nem érdekeltem. De hirtelen én voltam az egyetlen egész Amerikában, aki számított Diana hercegnének. A világ minden újságjának és folyóiratának címlapján megjelentünk, és valaki olyan fontos és jelentős személyiség emlékeztette rá az embereket, hogy ki vagyok, mint Diana hercegné. Ez egy csodálatosan különleges pillanat volt, neki beteljesült egy álma, nekem pedig új értéket adott.” – mondta a színész.

Bár hosszú évek teltek el azóta a különleges éjszaka óta, John Travolta emlékeiben az a Fehér Házi tánc örök élmény marad.

Forrás:

5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.