Órákon belül hatalmas erejű vihar csap le az országra! Hatalmas hózápor közeledik! Erős villámtevékenység JÖN!! Ezekre a megyékre már kiadták a riasztást :

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztető jelzése szerint szombaton zivatarok alakulhatnak ki. Mint azt honlapján a meteorológiai szolgálat írta, a zivatarok során a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A figyelmeztetést Tolna mellett Baranya-, Fejér-, Komárom-Esztergom-, és Pest megye területére adták ki.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.03.21. vasárnap éjfélig

Szombaton napközben egy konvergenciavonal mentén a Dunántúl keleti felében és az Északi-középhegységben hózáporok és hódarazáporok várhatóak, melyek némelyikét kis eséllyel zivatartevékenység is kísérheti. Az intenzívebb gócokban átmenetileg több cm-es olvadozó hóréteg is kialakulhat.

Az esti órákban az említett térségben egyre csökkenő számban még előfordulhatnak hózáporok, melyekből egy-egy kisebb körzetben pár cm, éjszaka megmaradó hóréteg képződhet. Vasárnap a délutáni óráktól északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő kisebb havazás, érdemi megmaradó hóréteg nem várható belőle.

2021.03.20. 09:59 Országos Meteorológiai Szolgálat

2.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.