Orbán csúnyán kiosztotta Jakabot: “Ön eljátssza a szegénylegényt, miközben többszörös milliomos”

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Orbán Viktornak azonnali kérdéseket tesznek fel a parlamentben ellenzéki képviselők.

Ön egy sikeres ember, milliókat keres

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszélt arról, hogy Orbán családja a válság alatt is hasít, miközben a közmunkásoknak napi 75 forintos emelést sikerült összehozni. Majd felsorolta: „az ön fia 40 milliós tandíjjal ment elitiskolába, a veje több milliós vissza nem térítendő támogatást kapott”, de Mészáros Lőrinc is növelte vagyonát a válság alatt. Miközben ezzel párhuzamosan munkanélküliség van, becsődölő vállalkozások, összeomló egészségügy, gazdaság.

Orbán válaszában elsorolta, hogy bértámogatást, hitelmoratóriumot vezettek be, csökkentettek több adónemet és beruházási támogatásokat adtak. 3 hónapig adják az álláskeresési támogatást, és akinek nem sikerül elhelyezkedni, elérhető a közmunkaprogram. Hozzátette, hogy Gyurcsány alatt ilyenek nem voltak.

Jakab viszontválaszában arról beszél: ritkán szokott igazat mondani Orbán, most sem sikerült. Vasárnap mégis elszólta magát, amikor azt mondta, novemberben már tudta, mekkora baj lesz. De hiába, nem tett semmit. Hagyta hogy összeomoljon az egészségügy, gazdaság. És miközben az ország a túlélésért küzd, a fideszesek luxusgépekkel repülnek a Maldív-szigetekre.

Orbán erre úgy reagált, régóta figyeli Jakab hozzászólásait, és látja, hogy sokszor arról beszél, hogy szegény. De Orbán szerint nem mond igazat, hiszen „ön egy sikeres ember, milliókat keres, többszörös milliomos”. Hozzátette, hogy nem sajnálják tőle, csak értetlenül nézik, miközben eljátssza Jakab a szegénylegényt, aközben milliókat keres. „Ez kétszínűség” – mondta Orbán.

Állítsák le az oltásellenes kampányukat

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes arról beszélt, Orbán nemrégiben arról beszélt, a járványkezelésből senki ne csináljon politikát, ugyanezt akarja a szombathelyi polgármester, Nemény András is ugyanezt akarja, mégsem kap engedélyt az önkormányzati oltópontok felállítására, azt az utolsó pillanatban leállították, pedig már a rajtnál voltak. Közben például az ötödik kerületben ez megvalósulhat. „Ki és mire utasította hirtelen a korábban igent mondó kormánymegbízottat, miért nem kaphatott engedélyt a szombathelyi önkormányzat”? — tette fel a kérdést Kunhalmi.

Orbán válaszában azt mondta, állítsák le az oltásellenes kampányukat, ha valaki pedig azért nem veszi fel az oltást, mert az ellenzék azt mondta, akkor az az ő lelkükön szárad. Ezután felsorolta, hogy 5005 háziorvosi, 629 kórházi oltópont, 149 szakrendelői oltópont van az országban, és abban az esetben, ha több vakcina áll rendelkezésre, akkor ezeknek az oltópontoknak a számát növelik majd. Ha ez is kevés lenne, akkor arra is van tervük, de abban az esetben „szívesen vesszük a segítséget”.

Kunhalmi nem is várt más választ, mondta, és szerinte inkább azt lehet nevezni oltásellenesnek, aki letiltja az ilyen önkormányzati kezdeményezéseket.

Önmagában még nem jelent sikeres járványkezelést, hogy az unióban lakosságarányosan a második helyen van Magyarország, mert közben „a halálozásban is ott vagyunk az élbolyban. Ne haljon meg az országban több szombathelyi csak azért, mert késlekedik”.

Orbán viszontválasza: „Minden vakcina jobb, mint a tüdő elvesztése, mint belehalni a járványba”. Utolsó mondatként azt is mondta, észlelte a szombathelyi háziorvosok segítségkérését, ezért arra kérte a közigazgatások helyi vezetőjét, hogy menjenek ki a háziorvosokhoz, és segítsenek nekik.

Ne bújjon Brüsszel, Soros, Gyurcsány mögé!

A DK-s Arató Gergely szerint nincs rendes oltási terv az országban, ezért lehetett, hogy súlyos betegek nem kaptak oltást, miközben a focisták oltása jól halad. És eközben az oltás nem halad jól.

Orbán erre azt mondta, őt az zavarja, hogy Brüsszel megrendeli a vakcinákat, mi kifizetjük, és nem érkezik meg. A vakcinát Brüsszel rendeli meg, ő szállítja le, ő osztja szét, mondta Orbán, és hozzátette, nem azért halad lassabban az oltás, mert nincs oltópont vagy ne lenne megszervezve, hanem mert nincs elegendő vakcina. Majd példaként hozta az AstraZenecát, akik félmillió dózissal kevesebbet szállítanak. Orbán szerint a brüsszeli vakcinaszerződéseket nem hozhatja nyilvánosságra, pedig kiderülne belőle, hogy rosszul kötött szerződések.

Arató viszontválaszában azt mondta, Orbán legalább legyen férfi, ne bújjon Brüsszel, Soros, Gyurcsány mögé. Hozzátette, hogy azt például elfelejti megemlíteni, hogy 10 millióval több Pfizer érkezik, „érdekes, hogy erről nem számol be” – fogalmazott. Miközben azt mondja, kevés a vakcina, miközben 600 ezer vakcina van a raktárakban, mondta Arató.

Orbán erre azt mondta, hogy azt, hogy egy beadott vakcina párját szabad-e szétosztani, vagy nem, azt a járványügyi szakemberek döntik el. És ők úgy döntöttek, muszáj raktárban tartani, hiszen hamarosan második oltásként be kell adni.

Mi barátokat gyűjtünk

Az LMP-s Keresztes László Lóránt felszólalásában előbb nyugalomra intette a parlamenti képviselőket, mert szerinte ezek a kérdések, amiket feltesznek, az embereket érdeklik.

Keresztes ezután több mindenről beszélt, végül azt kérdezte Orbántól, hogy kormányzati pozícióból miért nem állnak ki harcosan a nemzeti érdekek mellett, amikor az orosz vagy a kínai nagyhatalmi érdekekkel szemben kell kiállni, és leállítják-e a Budapest-Belgrád vasúti projektet, ami eladósítja a magyar embereket?

Orbán szerint ő „erőfeszítéseket tett arra, hogy mi is a kérdés”. A kormány álláspontja továbbra is az, hogy magyarokat képviselik Brüsszelben, de „önök” Brüsszelt képviselik Magyarországon. „Megmondaná nekem, hogy milyen orosz vagy kínai nagyhatalmi érdekek vannak, amik Magyarországot fenyegeti? Mi ezt a hidegháborús politikát egyáltalán nem támogatjuk, nem volt jó, nem vált be. A mi politikánk más: barátokat gyűjtünk, szeretnénk minél több emberrel jó kapcsolatot ápolni, Kínával, Oroszországgal és Szaúd-Arábiával is, ami jó a magyar embereknek”.

Keresztes szerint a magyar kormány csak nemzetinek hazudja magát, de a válság két legnehezebb évében annyi pénzt elkölt a Budapest-Belgrád vasútvonalra, amiben több százezer munkahelyet teremthetnének. Hajlandóak-e feloldani a titkosítást? – kérdezte Orbánt.

A miniszterelnök azt tanácsolta az LMP-s politikusnak, vessen egy pillantást a térképre, mert egy épelméjű ember rájön, hogy az nagy siker, „komoly nemzeti tett”, hogy Görögországból Magyarországon keresztül megy majd az áru.

forrás

4.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.