Pokolian nagy a baj!1 perce bejelentette Dr Rusvai Miklós virológus az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint!

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

A magyar határra ért az indiai mutáns vírus – Hétszer ellenállóbb a vakcinával szemben, Angliában már a nyitás is veszélybe került

Magyarországra érhet az indiai kettős mutáns vírus Rusvai Miklós virológus szerint.

– Az a tapasztalat, hogy amelyik mutáns Angliát eléri, átjut a kontinensre is, eljut Magyarországra is, és ez nagy valószínűséggel megtörténik az indiaival is – nyilatkozta a virológus szerdán az Inforádiónak.

Angliában már a nyitást is veszélybe sodorhatja az indiai kettős mutáns vírus megállíthatatlannak tűnő terjedése. A WHO szerint a vizsgált gyógyszerek és vakcinák hatékonysága csökken az indiai variánssal szemben. A kettős mutáns vírus már Magyarország határait is elérte.

Rohamosan terjed az indiai kettős mutáns vírus, amely már 49 országban van jelen a WHO legfrissebb járványügyi beszámolója szerint (44 ország mintát is küldött a szervezetnek, öt másik csak jelentést). A fertőzés lassan körbeveszi Magyarországot is: Ausztriában, Romániában, Csehországban és Szlovéniában is megjelent már a veszélyes variáns, és bizonyára csak idő kérdése, míg itthon is kimutatják.

Indiában naponta több mint 4 ezren halnak meg a vírusban, ész számuk egyre nő. / EPA/HARISH TYAGI

Előzetes kutatási eredmények ráadásul azt sejtetik, hogy a Magyarországon is használt Bamlanivimab gyógyszer kevésbé hatásos az indiai variáns ellen. Ezt az orvosságot az igazolt megbetegedés után 7-10 nappal lehet beadni infúzió formájában azoknak a betegeknek, akiknél nagy a kockázta a betegség súlyos lefolyásának, de még nem kerültek kórházba. A WHO szerint más, antitest alapú készítmények hatásossága is némileg csökkenhet, ha az indiai variáns ellen kell felvenni a harcot.

Forrás:

7.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.