“Rájöttem, hogy igen, megérdemlem” – így vágott vissza Nagy Feró azoknak, akik a Kossuth-díj miatt kritizálták

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Mint ahogy azt a Twice.hu is megírta, március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki Nagy Ferót, aki a díjjal szép pénzösszeget is kap.

Nagy Feró az ATV-nek adott interjút, ahol elmondta, amikor megtudta, hogy Kossuth-díjat kapott, el is sírta magát. A műsorvezetők rákérdeztek arra is, mit szól, ahhoz, hogy a pozitív megnyilvánulások mellett sok negatív kritikát kap. Sokak szerint azért kapta a Kossuth-díjat, mert nyíltan kiáll a kormány mellett.

„Ha ez nem lenne benne, akkor nem mondanék igazat. Szerintem csak benne van. Hát, én se adnék díjat olyannak, aki egyfolytában fegyvereket fog rám és megerőszakol. Én se adnék. Biztos van valami közös szimpátia, aminek azért nagyon fontos dolga, hogy valószínűleg… Az egyik utálatos hozzászóló azt írta, arra a tíz dalra vagyok büszke? Hát, ha tíz olyan dalt írtam, amit az egész ország ismer, akkor hadd legyek már rá büszke” – jelentette ki Nagy Feró.

Nagy Feró azt is elmondta 1978 nevelte őt emberré, felelevenítette az elmúlt 50 évét, megemlítette az István királyt, és a Hamletet is, de természetesen nem felejtette ki az Azok a boldog szép napok című nagysikerű dalát is.

Nagy Feró még élvezi is a negatív hozzászólásokat, mert ez a díj azoknak szól, akik őt nem akarják elismerni.

“Ez a díj tulajdonképpen azoknak szól, akik engem nem akarnak elismerni, nem szeretnek.” – mondta a Beatrice frontembere, aki korábban elárulta, unokáira költi majd a Kossuth-díjjal járó pénzösszeget.

Nagy Feró a Retró Rádióban is interjút adott, ahol elmondta, számvetést vetett és rájött, megérdemli a díjat.

„Amikor megkapod, csinálsz egy számvetést, hogy tényleg? Tényleg? Én elővettem egy könyvemet, megnéztem, hogy milyen dalszövegeket írtam, és rájöttem, hogy igen, megérdemlem – mondta.

Itt halgathatsz bele.

4.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.