Sóska az egészséges immunrendszerért

Uncategorized Admin Thursday 16th September 2021

Sóskát az idén még nem is ettem, de jellegzetes savanyú íze már a szó hallatától beindítja ízlelőbimbóimat. Vannak sokan, akik nem szeretik, de azoknak üzenem, hogy tavasszal a sóska az egyik legerősebb immunrendszer erősítő.

Felülmúlja az összes vitamin hatóerejét, ezért jó ha minél többet fogyasztunk belőle. Előnye, hogy főzve és nyersen is rágcsálhatjuk, de akár saláták vagy smoothie-k alapanyaga is lehet.

Március végétől kora őszig egyfolytában gyűjthető, ajánlatos, ha kertünk van, ültetni, így egyből házhoz jön a friss vitaminforrás. A savanykás ízét az oxálsav okozza, melynek köszönhetően hamar beindul az emésztésünk, ezért a sóska az egyik legjobb étvágyjavító eledelünk.

A szakemberek intenek, hogy hosszú időn keresztül, nagy mennyiségben ne fogyasszuk, mivel vese-és húgyhólyagkövet okozhat.

Jellegzetes gyümölcssav tartalma miatt élénkítő hatása van, de vigyázzunk, mert az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben akár hasmenést is okozhat. Sok benne a C-vitamin, ásványi só, mész, foszfor és vas. Kúraszerűen rövid ideig vértisztítóként is alkalmazhatjuk, segítségével megszabadulhatunk a fölösleges salakanyagtól, és a szervezetben felgyülemlett víztől. Mindezt úgy, hogy közben immunrendszerünket is szinten tartjuk.

7.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.