Teljesen ÚJ SZABÁLYOK A VÁSÁRLÁSNÁL A koronavírus miatt! MINDEGYIK Aldi, Auchan, dm, Lidl, Media Markt, Metro, Spar, Tesco, Penny üzlet érintett!!

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

A magyar kormányfő beszédéből kiderült, noha az üzleteket kinyitnák, korlátozásokat mindenképpen alkalmaznának, szóba kerültek speciális bevásárlóközponti és pláza-szabályok is.

De hogyan is működik ez a gyakorlatban? Nos, pontosan úgy, ahogyan azt elképzeljük: az áruházi “beengedő-emberek” felügyelik a bejáratokat, limitálják például a bevásárlókocsit számát és alkalmazzák az “egy ki, egy be” elvet, azaz a soron következő vásárló csak akkor léphet be a boltba, ha az előző már elhagyta azt.

És hogy mennyi is pontosan az annyi, azaz hány fős létszámkorlátozásokra kell, illetve lehet számítani? Erről pontos hazai információk jelenleg nincsenek, hiszen a kormány csak holnapi ülésén tárgyal egyáltalán az ötletről. Támpontul azonban álljon itt egy külföldi péda! Tavaly a Tesco az Egyesült Királyságban nagyság szerinti sávokba sorolta üzleteit, és e szerint határozta meg, egyszerre mennyien lehetnek egy légtérben: íme!

A lánc legkisebb, nagyjából 180 négyzetméteres boltjaiba egyszerre 10 vásárlót engedtek be Angliában. A hazai Tesco Expressz-méretű, 200-300 négyzetméteres boltokban 15 fő tartózkodhatott egyszerre, a körülbelül 2000-2300 négyzetmétertől kezdődő hipermarketekbe 150 főnél indult a vásárlói limit, a nagyjából 3000 négyzetméteres bevásárlóterületű üzletekbe 200 fős határt szabtak, (ebbe a kategóriába idehaza például a kőszegi vagy sárvári üzletek tartoznak). Az áruházóriás nagyobb, 5000, illetve 6000 négyzetmétert meghaladó bevásárlóterületű üzleteiben 300 főnél húzták meg a határt. (összehasonlításképp: 5 ezer négyzetméteres kategóriába idehaza a például a lánc soproni, gödöllői, salgótarjáni, vagy váci, gyulai boltjai tartoznak, ennél is nagyobbak több budapesti üzletük, székesfehérvári, szegedi, miskolci, nyíregyházi hipermarketjük, vagy budaörsi központjuk – forrás innen)

5.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.