Új felfedezés szemünk egészségéért

Uncategorized Admin Tuesday 28th September 2021

Amerikai tudósok ötezer 43 és 84 év közötti alany felmérése segítségével próbáltak magyarázatot kapni arra, hogy miért következik be a látásromlás egyre fiatalabb korban és egyre több személynél.

A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy a látásromlás befolyásolható-e életmódbeli változtatással. A felmérés során arra a következtetésre jutottak, hogy a látás megőrzésének érdekében két fontos tényezőt kell szem előtt tartani.

Azoknak az alanyoknak, akik rendszeresen mozogtak, heti három alkalommal, több mint ötven százalékkal csökkent a látásromlásuk. A másik meglepő tényező pedig, ami befolyásolta a látás minőségét az alkoholfogyasztás volt. Akik heti egyszer elfogyasztottak egy pohár jó minőségű bort közel ötven százalékos látásjavulásról számoltak be.

A kutatók arról számoltak be, hogy a látás mindenképpen az életkor előrehaladtával, az öregedéssel vonható párhuzamba, mely tényezőn nem lehet változtatni, de az életmódját, mely szintén befolyásoló tényező, mindenki saját maga tud változtatni.

4.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.