VÉGE a hagyományos és úrnás temetéseknek hazánkban?! Se koporsó, se fejfa! – ILYEN lesz az új temetés! Sokak szerint iszonyú durva! Szerinted?

Uncategorized Admin Monday 27th September 2021

Se koporsó, se fejfa – sok országban egyre népszerűbb a zöld temetés. Csak Nagy-Britanniában már 360 öko-temető működik. Vannak közöttük orchidea-kertek, erdők, tengeri partszakaszok és egyszerű rétek is.

2020-ben is már egyre többen zöld temetést választották, melynek lényege, hogy az elhunytat a lehető legegyszerűbb módon adják vissza a puszta, sokszor jelöletlen földnek

A nagy és drága, keményfából készült koporsókat egyszerű, biológiailag lebomló dobozok vagy leplek helyettesítik. Nincsenek sírkövek, sírboltok, minimálisra csökkentik a sírhelyre utaló jelzéseket is. A holttesteket nem balzsamozzák be, így bomlásukkor nem mérgezik a talajt.

Semmi más nem jelöli az egyes sírhelyeket, mint egy kis palatábla a fű alatt, vagy egy facsemete. Minden mást, amit a gyászolók visznek, a virágcsokroktól a kis emléktáblákig, elszállítanak onnan a szertartás végeztével. Az emberi ténykedésre csupán egy sóderrel felszórt parkoló, és egy fából készült jelzőtábla utal. Íme egy zöld temető:

9.6 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.